Κύρτσος: Η ανάρτηση για Σόιμπλε που θα συζητηθεί

Μετά τον θάνατο του πρώην υπουργού οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκίνησαν ξανά οι συζητήσεις για την μαύρη πενταετία 2010-2015 όταν και η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο απ’ την Ευρώπη και τον ρόλο που είχε ο Σόιμπλε σε όλο αυτό.

Αρκετοί μάλιστα ανέφεραν ότι ήταν ο βασικός υπεύθυνος για αυτό, με τον ευρωβουλευτή Γιώργο

Κύρτσο να παραθέτει την άποψη του και να αναφέρει ότι πρώτα είχαμε τους κάκιστους χειρισμούς από τη Νέα Δημοκρατία, σκάνδαλα και χρέη και μετά ήρθε ο Σόιμπλε.

Πιο αναλυτικά έγραψε

«Κακώς παρουσιάζουν ορισμένα ΜΜΕ τον Σόιμπλε σαν αρχιτέκτονα της ελληνικής χρεωκοπίας. Τη χώρα χρεωκόπησε η κυβέρνηση της ΝΔ.Είχαμε 1000000 να αμοίβονται από το Δημόσιο και συντάξεις..120% του τελευταίου φουσκωμένου μισθού. Είχαμε επίσης Novartis και φαρμακευτικές,όπως εξοπλιστικά με Τσοχατζόπουλο και ολυμπιακά έργα με διαπλοκή επί ΠΑΣΟΚ. Χρεωκοπήσαμε μόνοι μας. Μετά ήλθαν τα μνημόνια και ο Σόιμπλε..»

Κακώς παρουσιάζουν ορισμένα ΜΜΕ τον Σόιμπλε σαν αρχιτέκτονα της ελληνικής χρεωκοπίας.
Τη χώρα χρεωκόπησε η κυβέρνηση της ΝΔ.Είχαμε 1000000 να αμοίβονται από το Δημόσιο και συντάξεις..120% του τελευταίου φουσκωμένου μισθού.
Είχαμε επίσης Novartis και φαρμακευτικές,όπως εξοπλιστικά…

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) December 28, 2023

Η πρώτη αντίδραση Βαρουφάκη για τον θάνατο Σόιμπλε: «Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά»

Τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα μάλλον καταστροφικό έργο, σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν μάλιστα από τους πρώτους Ελληνες πολιτικούς (ίσως ο πρώτος) που πόσταρε στα social media για το θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ad” data-onload=”(function E(a,c){function e(){c?p.open():p.open(“text/html”,”replace”);m?k.call(p,b):p.write(b);g.__rendered__=!0}var b=a.getAttribute(“data-contents”),g=a.contentWindow,f=g.parent,p=g.document,d=g.setTimeout;try{var k=f.parent&&f.parent.HTMLDocument&&f.parent.HTMLDocument.prototype.write}catch(q){}var m=k&&f.HTMLDocument&&f.HTMLDocument.prototype.write!==k;-1==a.offsetHeight||g.__rendered__||(g.__rendered__=!0,c?e():d(e,0))})(this,false)”>Όσο κράτησε τη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας (πρώτο εξάμηνο του 2015), οι συγκρούσεις του κ. Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του ήταν πολύ συχνές και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τις έχει καταγράψει στο βιβλίο του “Αήττητοι Ηττημένοι”.

Αναλυτικά ο Γιάννης Βαρουφάκης έγραψε:

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε.

Προσωποποιούσε δηλαδή την εκρηκτική αντίφαση που γέννησε την Κρίση του Ευρώ και τις (αναπόφευκτα αποτυχημένες) πολιτικές αντιμετώπισής της που οδήγησαν, από τη μία μεριά, στην φτωχοποίηση της Ελλάδας και, από την άλλη, στην σημερινή αποβιομηχάνιση της Γερμανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά, όχι όμως σκληρότερα από εκείνους που υπέκυψαν στις καταστροφικές του πολιτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα