Νέα επίθεση Δρίτσα σε Κασσελάκη: «Εξελίσσεται σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης»

Δυστυχώς, η σοβαρότητα η πολιτική αξιοπιστία αλλα και η αξιοπρέπεια εκλείπουν το τελευταίο διάστημα από τους διαφωνούντες με την εκλογή Κασσελάκη, στον ΣΥΡΙΖΑ. Για ακόμη μία φορά επέλεξαν την τηλεοπτική στέγη για να εξαπολύσουν τα πυρά τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, σκληρή κριτική σε υψηλούς τόνους κατά του Στέφανου Κασσελάκη άσκησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,

Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εξελίσσεται δυστυχώς σε παράγοντα διχασμού και αποσταθεροποίησης».

Σε σχέση με τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών υπογράμμισε ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ -και ήρθαν πολλοί και ψήφισαν πράγματι- ένα μέρος του δεν έχει ενεργό συμμετοχή και επέλεξε μια φυγή προς τα εμπρός με τα δικά του κριτήρια».

Συνεχίζοντας την πολιτική του κριτικής προς τον κ. Κασσελάκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ο ίδιος δεν μπορεί να παίρνει μια πρωτοβουλία και να θέτει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος, δεν έχει συνάφεια. Δεν είχαμε φανταστεί τέτοιο πράγμα για να το προβλέψουμε στο καταστατικό» και συμπλήρωσε ότι «στη διάρκεια της καμπάνιας του δεν εξέθεσε ούτε μια πολιτική άποψη προγραμματική και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Μετά έχει θέσεις, αλλά είναι ξένες προς την παράδοση της Αριστεράς. Αυτό δεν είναι διχασμός; Δεν είναι παραλογισμός;».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «αυτό το παράλογο πρέπει να βρει έναν τρόπο κάθαρσης ανάλογο με αυτόν της αρχαίας τραγωδίας». Εξήγησε, μάλιστα, ότι «δεν έχει τίποτα προσωπικό με τον κ. Κασσελλάκη, πολιτική είναι η διαφορά, είναι υποχρεωμένος να ιδρύσει ένα δικό του κόμμα».

«Εάν ήθελε να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να μπει στη διαδικασία, να προσφέρει, όχι να διεκδικήσει την ηγεσία, αυτό είναι ιστορικό ατόπημα πρωτοφανές παγκοσμίως» κατέληξε, εκφράζοντας την άποψη ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι αυτό που ενδιαφέρει τον ίδιο είναι «να αλλάξει τόνο η συζήτηση για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι «η ριζοσπαστική, δημοκρατική Αριστερά ποτέ δεν φοβήθηκε τις διαφορές» και ότι «χρειάζεται η δημοσιότητα για να επέλθει ξανά η ισορροπία».

Keywords
Τυχαία Θέματα