Ο τραμπούκος της Λίστας Λαγκάρντ, αριθμός 771

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Στασινόπουλος, o οποίος επιτέθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη και την οικογένειά του ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο στην Εύβοια, ήταν στη λίστα Λαγκάρντ που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος στο περιοδικό HOT DOC, τον Οκτώριο του 2012.

Ο Στασινόπουλος εμφανίζεται στη δημοσιευμένη λίστα του 2012, με αριθμό 771. Ο λογαριασμός στην τράπεζα

HSBC της Ελβετίας έχει επίσης ως δικαιούχους τον πατέρα του Γεώργιο και άλλα μέλη της οικογένειας Στασινόπουλου. Οι καταθέσεις είναι ύψους πολλών εκατομμυρίων.

Ο Μιχάλης Στασινόπουλος την εποχή που ανοίγεται ο λογαριασμός, δηλώνει φοιτητής. Ωστόσο οι συναλλαγές με την Ελβετική Τράπεζα , δεν γίνονται μέσω των φυσικών προσώπων –δικαιούχων αλλά μέσω της offshore εταιρείας SYLVESTER LIMITED με έδρα τον Παναμά.

Το 2005, η συγκεκριμένη εταιρεία, εμφανίζεται ως εντολέας για να μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ένα ενεργειακό fund.

Ως τηλέφωνα επικοινωνίας για τις συναλλαγές με την Τράπεζα, δίνεται ένας τηλεφωνικός αριθμός στον Πειραιά. Από αυτό τον τηλεφωνικό αριθμό , έγινε η ταυτοποίηση του τραμπούκου που επιτέθηκε στον δημοσιογράφο. Ο αριθμός που τότε δηλώθηκε ως αριθμός επικοινωνίας με την ελβετική τράπεζα σήμερα φαίνεται να ανήκει στην εταιρεία ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-UDDEHOLM ΧΑΛΥΒΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Σε αυτή την εταιρεία διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος είναι ο δράστης της επίθεσης Μιχάλης Στασινόπουλος. Πρόκειται για εταιρεία εισαγωγής και επεξεργασίας προϊόντων χάλυβα, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τη Σουηδική εταιρεία UDDELHOLM.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον της οικογένειας του Κώστα Βαξεβάνη, ο Στασινόπουλος φώναζε «είμαστε τρεις γενιές βιομήχανοι και μας κρέμασες στα μανταλάκια εσύ». Η εταιρεία του Στασινόπουλου φαίνεται ωστόσο να λειτουργεί μόλις από το 1953, ως ένα απλό μηχανουργείο.

Πολλοί από αυτούς που ήταν παρόντες στο επεισόδιο στην Αμάρυνθο της Εύβοιας και γνώριζαν ότι ο δράστης λέγεται Μιχάλης Στασινόπουλος, διαβεβαίωναν ότι πρόκειται για τον Στασινόπουλο της γνωστής εταιρείας ΒΙΟΧΑΛΚΟ η οποία πραγματικά δημιουργήθηκε από τρεις γενιές βιομηχάνων. Ο δράστης όμως δεν είναι ο Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ , αλλά κάποιος μακρινός του συγγενής, που προφανώς δημιουργεί έντεχνα την σύγχυση για το ποιος είναι με το «τρεις γενιές βιομηχάνων».

Εναντίον του Μιχάλη Στασινόπουλου έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί τρεις μηνύσεις , αλλά διέφυγε της σύλληψης. Όταν η αστυνομία , μπήκε παρουσία της Εισαγγελέως Χαλκίδας στο εξοχικό του στον Μαλακόντα Ερέτριας για να τον συλλάβει, αυτός δεν ήταν παρών, γνωρίζοντας προφανώς ότι μετά τις πράξεις του θα ενεργοποιηθεί η αυτόφωρη διαδικασία της σύλληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα