Στην Επιθεώρηση Εργασίας οι γραμμές είναι φορτωμένες…

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, σχετικά με τον θάνατο του 49χρονου εργαζομένου στον δήμο Καλλιθέας που άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή εν ώρα υπηρεσίας, πιθανότατα λόγω θερμοπληξίας. Όπως περιέγραψε ο κ. Μηλιώνης στον Realfm 97,8 το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:51, κάλεσε στο 1555 για να καταγγείλει τις συνθήκες του θανατηφόρου εργατικού συμβάντος στην Καλλιθέα και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι γραμμές είναι… φορτωμένες. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τον πήραν ποτέ

πίσω ενώ άφησε όλα τα στοιχεία του.

«Χθες το μεσημέρι στις 14:51 εξουσιοδοτημένος από το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου πήρα τηλέφωνο στο 1555. Τους είπα για τον θεσμικό μου ρόλο, ότι είμαι πρόεδρος των εργαζομένων και μου απάντησαν ότι η γραμμή που είναι για τις καταγγελίες των εργασιακών είναι φορτωμένη. Μου ζήτησαν όλα τα στοιχεία προκειμένου να με καλέσουν εκείνοι. Δεν με πήραν ποτέ. Πήρα να καταγγείλω θανατηφόρο εργατικό συμβάν και δεν με πήραν ποτέ πίσω»

Ακόμα επιβεβαίωσε πως ο 49χρονος εργαζόμενος είχε μεταφερθεί πρόσφατα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά για να εκτελεί καθήκοντα φύλακα, παρόλο που παλιότερα είχε υποστεί ατύχημα εν ώρα εργασία στον δήμο και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω του καύσωνα δεν θα έπρεπε να δουλεύει»

«Ο Μιχάλης εργαζόταν στον τομέα του πράσινου και εδώ και μια πενταετία είχε πάθει ένα ατύχημα. Η υπηρεσία είχε φροντίσει να τον πάει σε τηλεφωνικό κέντρο στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Εδώ και δύο μήνες είχε μετακινηθεί στη συγκεκριμένη παιδική χαρά για να εκτελεί καθήκοντα φύλακα» είπε ακόμα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.

«Είχε προβλήματα υγείας, ήταν υπέρβαρος, έπαιρνε πολλά φάρμακα και μετά το ατύχημα είχε χάσει και την όραση από το ένα μάτι. Δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί ούτε εκείνη την ημέρα, ούτε και γενικά σε εξωτερικό χώρο. Ο Μιχάλης αποδέχτηκε τη θέση αυτή, αλλά η υπηρεσία δεν έπρεπε να το επιτρέψει. Μάλιστα από ό, τι μαθαίνουμε είχε ενδοιασμούς για να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Του προτάθηκε η θέση που ήταν κοντά στο σπίτι του και το αποδέχτηκε θέλοντας να προσφέρει στην υπηρεσία. Δεν επέμενε στο ‘όχι’ του αλλά δεν έπρεπε να μετακινηθεί», προσέθεσε.

Τέλος κατήγγειλε πως «τη συγκεκριμένη ημέρα λόγω του καύσωνα δεν θα έπρεπε να δουλεύει λόγω και των έκτακτων μέτρων που είχαν τεθεί σε ισχύ από το υπουργείο Εργασίας αλλά και λόγω της εγκυκλίου του Δήμου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το kallitheaonline.gr, ο 49χρονος εργαζόμενος το δήμου Καλλιθέας βρέθηκε στις 16:45 της Κυριακής στην παιδική χαρά η οποία βρίσκεται μεταξύ των οδών Σπάρτης και Περικλέους στην Καλλιθέα για να την ανοίξει.

Αφού ξεκλείδωσε την είσοδο της παιδικής χαράς της οδού Σπάρτης, διήνυσε μια απόσταση περίπου 50 μέτρων μέσα στην παιδική χαρά μέχρι να φτάσει στη δεύτερη είσοδο της παιδικής χαράς στην οδό Περικλέους και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, και εκεί κατά την προσπάθεια του να ξεκλειδώσει το λουκέτο, κατέρρευσε.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και πράγματι σε ελάχιστα λεπτά – ώρα περίπου 17:15 – έφτασαν στο σημείο ομάδα ΔΙ.ΑΣ, ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και ένας δικυκλιστής διασώστης του ΕΚΑΒ.

Ο διασώστης σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έδωσε υπεράνθρωπη μάχη επί περίπου 20 λεπτά εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή να επαναφέρει τον 49χροονο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο αδερφός του 49χρονου.

Ο 49χρονος διεκομίσθη στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου εργαζόμενου

Ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Κάρναβος προχώρησε σε προκαταρκτική εξέταση, για να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του 49χρονου εργαζόμενου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Σε σχετική ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εργαζόμενου και δηλώνει ότι ο Δήμος «είχε συμμορφωθεί με όλες τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα