Frankenweenie. Για παιδιά, και όχι μόνο

Ένα ταξίδι στην έβδομη τέχνη, μίλια μακριά από την πραγματικότητα, καλούμαστε να ζήσουμε μέσα από τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων ΄΄Frankenweenie΄΄,   που ήδη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Προορισμός ο συναρπαστικός κόσμος του Tim Burton, ο οποίος λίγους μήνες μετά την τελευταία του παραγωγή ΄΄Dark Shadows΄΄,  επιστρέφει δυναμικά, έτοιμος να μας μυήσει σε νέες, απολαυστικές περιπέτειες.

Σε μία μικρή κωμόπολη, στη Νέα

Ολλανδία, διαδραματίζεται η νέα ιστορία του Αμερικανού σκηνοθέτη που επικεντρώνεται στο δυνατό δεσμό του μικρού Βίκτορα με τον  σκύλο του Σπίθα. Το αγαπημένο κατοικίδιο του έφηβου αγοριού σκοτώνεται απρόοπτα και τον γεμίζει θλίψη. Ο ήρωας καλείται να φέρει τον σκύλο πίσω στη ζωή και τα καταφέρνει, με επιτυχία, μέσα από ένα επιστημονικό πείραμα φυσικής. Το ανέλπιστο αυτό θαύμα ξεσηκώνει τους κατοίκους της γραφικής κοινότητας και επιφέρει απρόβλεπτες και κωμικές συνέπειες.

Η φαντασία, ο φόβος, η μαγεία, το μαύρο χιούμορ, η γκόθικ αισθητική, οι ιδιότυποι χαρακτήρες, το σκοτεινό και ταυτόχρονα γλυκόπικρο σενάριο αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της καινούριας τρισδιάστατης ασπρόμαυρης ταινίας του Tim Burton, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Ο ανατρεπτικός σκηνοθέτης μας ξεναγεί στο ιδιόμορφο σύμπαν του φέρνοντας στην επιφάνεια την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα αλλά και τη δύναμη της θέλησης. Ένα σύμπαν όπου όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το πιστέψουμε.

Ο ΄΄Frankenweenie΄΄ έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά το 1984. Ο Tim Burton γύρισε τότε την ομώνυμη ταινία μικρού μήκους με ηθοποιούς λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού που διέθετε. Σήμερα, 28 χρόνια αργότερα, πραγματοποιεί το όνειρό του, σκηνοθετώντας τον πάλαι ποτέ ΄΄Frankenweenie΄΄ υπό τη μορφή animation.

Τις φωνές τους δάνεισαν για το φιλμ οι: Catherine O’ Hara, Martin Short, Winona Ryder, Charlie Tahan, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα