Mercedes-Benz Arocs – Η νέα δύναμη στις κατασκευές

Η Mercedes-Benz Trucks συνεχίζει να ανανεώνει την γκάμα βαρέων φορτηγών της με μεγάλη ταχύτητα. Το νέο ειδικό όχημα για τις κατασκευές ακολουθεί τα βήματα του νέου Actros για διεθνείς μεταφορές και του νέου Antos για βαριές διανομές: από το 2013 και μετά, όλα τα φορτηγά καθώς και οι τράκτορες Mercedes-Benz που θα κυκλοφορούν εντός και εκτός δρόμου στον κατασκευαστικό τομέα θα έχουν το όνομα Arocs.

Αυτός ο τόσο διαφορετικός τομέας έχει για πρώτη φορά μια τόσο ευρεία γκάμα οχημάτων έτσι ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη του πελάτη.

Τα νέα χωματουργικά (διατίθονται και με κίνηση σε όλους τους τροχούς), οι αναμεικτήρες σκυροδέματος, οι τράκτορες και τα οχήματα σασί είναι διαθέσιμα σε διαξονικά, τριαξονικά και τετραξονικά οχήματα με 16 κατηγορίες ιπποδυνάμεων από 238 έως 625 ίππους. Όσον αφορά στους κινητήρες είναι ήδη Euro VI, πληρώντας από σήμερα την προδιαγραφή ρύπων που θα ισχύει το 2014.

Οι κινητήρες BlueTec 6 είναι εξακύλινδροι εν σειρά με υπερσυμπιεστή καυσαερίων και intercooler έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν μέγιστη ελκτική δύναμη σχεδόν από το ρελαντί. Η δύναμη αυτή κυμαίνεται από 1000 έως 3000 Nm η οποία επιτυγχάνεται από 4 μεγέθη κινητήρων: 7.7, 10.7, 12.8 και 15.6l. Η τελευταία έκδοση είναι εντελώς καινούρια και προέρχεται από το νέο κινητήρα ΟΜ 473.

Το Arocs θα θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία του με το σύστημα μετάδοσης κίνησής του: η δύναμη του κινητήρα μεταδίδεται μέσω του αυτοματοποιημένου κιβωτίου Mercedes PowerShift 3, το οποίο ανήκει πλέον στο βασικό εξοπλισμό. Για τις απαιτητικές χρήσεις του οχήματος έχουν αναπτυχθεί ειδικά προγράμματα οδήγησης.

Το είδος της κίνησης στο Arocs ξεκινάει από 4

Keywords
Τυχαία Θέματα