“Sunset Limited”, με Βούρο και Συσσοβίτη

Δύο καθίσματα αυτοκινήτου μεταμορφωμένα σε καναπέ, μία φθαρμένη πολυθρόνα, ένα σκαμπό, ένα μικρό ντιβάνι, ένα σπασμένο τραπέζι, ένα παλιό ψυγειάκι, μία λάμπα, ένα μισογκρεμισμένο μπάνιο και μία παλιά κουζίνα συνθέτουν το διαμέρισμα σε μια φτωχογειτονιά της Νέας Υόρκης όπου εκτυλίσσεται η ιστορία του «Sunset Limited». Πρόκειται για το έργο του Κόρμακ Μακάρθυ, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η σχέση ενός καθηγητή πανεπιστημίου με τάσεις αυτοκτονίας και ενός Λατίνου μετανάστη, ο οποίος προσπαθεί να μεταπείσει τον πρώτο πως η ζωή είναι ωραία και πως έχει νόημα. Ο Γιάννης Βούρος και ο Αλέκος Συσσοβίτης

΄΄συναντιούνται΄΄στη σκηνή του Faust (Αθηναϊδος 12, Μοναστηράκι), ενσαρκώνοντας τους ήρωες του ευφυούς αυτού κείμενου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την εκτίμηση του κοινού. Οι δρόμοι δύο ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο και αντίθετες αντιλήψεις για τον κόσμο αλλά και τη ζωή ολόκληρη ΄΄ενώνονται΄΄ στην δυνατή αυτή παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει εύστοχα και ατμοσφαιρικά η Άσπα Καλλιάνη.

Η ΄΄σύγκρουση΄΄ δύο ετερόκλητων κόσμων, η αναμέτρηση δύο διαφορετικών ανθρώπων, η γενναιότητα απέναντι στο θάνατο, ο μηδενισμός, τα ανθρώπινα βάσανα, η απαξίωση κάθε αξίας και ιδανικού, η θέληση και η πίστη για τη ζωή, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους δίνει έμφαση ο συγγραφέας. Το πάθος για τη ζωή, η προσήλωση στη θρησκεία, ο ουμανισμός, η αλληλεγγύη απέναντι στο συνάνθρωπο και η πίστη για ένα καλύτερο αύριο, είναι κάποια από τα μηνύματα που περνάει έντονα η παράσταση στο θεατή.

Το έργο «Sunset Limited» του βραβευμένου με πούλιντζερ Κόρμακ Μακάρθυ (΄΄καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους΄΄, ΄΄ο δρόμος΄΄) παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη. Αξιοσημείωτη η πολύ καλή χημεία των δύο πρωταγωνιστών καθώς και τα πλήρως εναρμονισμένα με την πλοκή του έργου σκηνικά του Αντώνη Δαγκλίδη. Η παράσταση ανεβαίνει από Τετάρτη έως Κυριακή με τιμές εισιτηρίων 14 και 10 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα