Αυστριακοί: Πετάξαμε τα λεφτά μας στην Ελλάδα

Η συντριπτική πλειονότητα των Αυστριακών θεωρεί ότι τα λεφτά που δανείζει στην Ελλάδα έχουν χαθεί. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο OGM για λογαριασμό του οικονομικού περιοδικού “Eco“. Συγκεκριμένα, 40% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν θα λάβουν πίσω τίποτα και 44% μόνο «μικρό μέρος» από τα αυστριακά δάνεια προς την χώρα μας. Μόνο το 12% πιστεύει ότι όλα

ή ένα μεγάλο μέρος των δανεικών θα επιστραφούν.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός των πολιτών αμφισβητεί την αξιοπιστία των διαβεβαιώσεων της πολιτικής στο θέμα της κρίσης χρέους, αφού οι περισσότεροι δηλώνουν πως οι εκπρόσωποί της, εκούσια ή ακούσια, τους είπαν ψέματα.

Παρόλα αυτά, το παράδοξο είναι ότι η γενική αποδοχή για την βοήθεια προς την Ελλάδα αυξάνεται στην τριετία από την έναρξή της. Από το 15% στην αρχή της, η αποδοχή αυτή φθάνει πλέον στο 29%, ενώ αντίστοιχα οι πολέμιοι των ελληνικών πακέτων μειώθηκαν σταδιακά από το 77% στο 59%.

Η εξήγηση που δίνουν οι δημοσκόποι για την αντίφαση αυτή είναι ότι οι Αυστριακοί ελάχιστα ένιωσαν την κρίση στο δικό τους πορτοφόλι. Εξ ου και η σχετικά ανοδική φιλευσπλαχνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα