Αγώνας επιβίωσης για τα μικρά ξενοδοχεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Τσακίρη,  η βιωσιμότητα των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων είναι δυσβάστακτη καθώς επιβαρύνονται από αυξημένους φόρους και δεν έχουν την δυνατότητα να δανειστούν λόγω της ύφεσης.

Η πρόεδρος των ξενοδόχων της Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη σε δηλώσεις της στο ΑΜΠΕ τονίζει ότι τα ξενοδοχεία κάτω των 150 κλινών ίσα που καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα και η αιτία που

βρίσκονται ακόμη εν ζωή αυτές οι μονάδες είναι ότι είναι οικογενειακές επιχειρήσεις και απασχολούν προσωπικό εκ των έσω. Παράλληλα το ίδιο υπογραμμίζει και ο Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ο κ. Γαλιατσάτος τονίζει ότι οι μικρές αλλά και οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες θα δώσουν ακόμη μια χρονιά αγώνα επιβίωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ξενοδόχων Κεφαλονιάς οι τιμές στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλότερες από την Τουρκία αλλά και από την Αίγυπτο.

Την στιγμή που το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας ανέρχεται σε περίπου 9.500 ξενοδοχειακές μονάδες, αυτά που η βιωσιμότητα τους τίθεται εν αμφιβόλω είναι περίπου 6.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα