Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας ο Brüderle

Ο Rainer Brüderle, Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής παράταξης του FDP, κυβερνητικού συμμάχου της Angela Merkel, με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας και προεξοφλεί περαιτέρω κόστη για τον προϋπολογισμό της χώρας του.

«Το να παράσχουμε βοήθεια στους πιο αδύνατους της Ευρώπης ανταποκρίνεται

στην φιλελεύθερη πεποίθησή μας, όταν εκείνοι τηρούν τον λόγο τους. Η Ελλάδα σημειώνει προόδους και εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που σε εμάς εδώ θα ήταν σχεδόν αδιανόητες. Οι Έλληνες έχουν καλές πιθανότητες να λύσουν τα προβλήματά τους», ήταν τα καλά λόγια που επιφύλαξε ο Brüderle για την Ελλάδα, κάτι που δεν ίσχυε πάντοτε στο παρελθόν.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του FDP μίλησε ακόμα για τις επιπτώσεις αυτής της βοήθειας στο εσωτερικό: «Είναι ξεκάθαρο: Δεν θα δώσαμε μόνο εγγυήσεις και δάνεια, αλλά θα πρέπει να πληρώσουμε και πραγματικό χρήμα. Αυτό το κάνουμε όμως, επειδή είμαστε πεπεισμένοι, ότι θα ήταν πολύ ακριβότερο αν αφήναμε την Ελλάδα να πέσει», προσέθεσε ο Brüderle, ενώ έσπευσε να υπερασπισθεί και την πορεία της γερμανικής κυβέρνησης, αναπόσπαστο μέλος της οποίας αποτελεί και το κόμμα του: «Θα ήταν αμελές να αφήσουμε την Ελλάδα να τσακιστεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για ολόκληρη την ευρωζώνη, χωρίς να υπάρχει εναλλακτική λύση. Αυτό θα οδηγούσε άλλες χώρες σε σοβαρές δυσκολίες και εκτός αυτού θα απειλούσε την ειρηνευτική διάσταση της Ευρώπης».

Ανεξάρτητα αν η βοήθεια που παράσχει η Γερμανία οφείλεται στην φιλελεύθερη πεποίθησή της ή αν η πτώση της Ελλάδας θα ήταν απλά ακριβότερη (εδώ διακρίνεται μια ηθελημένη αμφισημία στα λόγια του Brüderle), η «φιλελληνική» στροφή του FDP κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα