Χάκερς δημοσιοποίησαν δεδομένα της NASA της Interpol και του FBI!

Η ομάδα ακτιβιστών χάκερς  Ghost Shell έκανε ένα ισχυρό διαδικτυακό χτύπημα σε διεθνούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η NASA, το FBI και η Interpol, καθώς υπέκλεψε και δημοσιοποίησε ηλεκτρονικά δεδομένα 1,6 εκατομμυρίων λογαριασμών.

Όπως αναφέρει το BBC,

οι χάκερς γνωστοποίησαν ότι συγκέντρωσαν τα δεδομένα έπειτα από μία σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη NASA, το FBI, την Ιντερπόλ, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), καθώς και σε πολλές άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες στην Αμερική και την Ευρώπη.

Συνολικά, 37 οργανισμοί και κρατικές υπηρεσίες δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση από τους οι Ghost Shell, οι οποίοι θεωρούνται «παρακλάδι» των Anonymous.

Τα περισσότερα από τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν είναι κωδικοί και ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικά εργαζομένων, καθώς και απόρρητο περιεχόμενο από τις βάσεις δεδομένων των οργανισμών. Ωστόσο προκειμένου να μην διαγράφουν τα δεδομένα οι χάκερς τα ανάρτησαν σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ghost Shell αναφέρουν ότι οι επιθέσεις αυτές είναι μέρος μίας παγκόσμιας καμπάνιας της, με τίτλο «ProjectWhiteFox», που αποσκοπεί σε περισσότερη ελευθερία στις διαδικτυακές πληροφορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα