Ο Προβόπουλος ανατρέπει τις προβλέψεις για την οικονομία

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η σημερινή ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου στη Βουλή, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα από ό, τι προβλέπεται σήμερα, εφόσον φυσικά τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι

προϋποθέσεις αυτές, σύμφωνα με τον Γιώργο Προβόπουλο, είναι η υλοποίηση όσων προβλέπει η δανειακή σύμβαση, η εκταμίευση της δόσης και η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που συνδυαστικά μπορούν να διαμορφώσουν ένα διαφορετικό, θετικό και αισιόδοξο περιβάλλον για την ελληνική οικονομία.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας παρουσίασε την ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική του έτους 2012, και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει εθνική προτεραιότητα την ανάκαμψη, την άρση της πτωτικής πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και την επιστροφή στην ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Προβόπουλο, το Μνημόνιο περιλαμβάνει μόνο τις ελάχιστες προϋποθέσεις, που εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης, γι’ αυτό και είναι ανάγκη η Ελλάδα να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, ώστε να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα “ξεκολλήσουν” την ελληνική οικονομία.

«Παρά τις καθυστερήσεις, η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε σημαντικούς τομείς είναι απτή και μετρήσιμη. Παρά τους κινδύνους και τη συνεχιζόμενη ύφεση, η οικονομία αλλάζει. Με τις πρώτες σαφείς ενδείξεις ότι απομακρυνόμαστε από πρακτικές του παρελθόντος και χαράζοντας μια νέα στρατηγική για το μέλλον, το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί γρήγορα και να εμπεδωθεί η πεποίθηση ότι το τέλος της ύφεσης επίκειται. Αυτό θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για μια νέα αναπτυξιακή πορεία», ήταν ο επίλογος της παρουσίασης που έκανε ο Γιώργος Προβόπουλος στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα