Χατζηδάκης: Στις… ράγες η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ‏

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης συναντήθηκε το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών με τις διοικήσεις του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Rosco (Εταιρεία Συντηρήσεως Τροχαίου Υλικού), για να εξεταστεί το χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποίησης των ανωτέρω εταιρειών.

Σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη,

η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει πια στις ράγες.

Η ανακοίνωση του υπουργού Ανάπτυξης αναλυτικά αναφέρει:

«Την Παρασκευή υπογράφηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων η μεταφορά των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ και έτσι η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπαίνει πια στις ράγες.

Προηγήθηκε πολλή δουλειά. Ουσιαστικά το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε το 2008. Έγιναν πάρα πολλά βήματα τα οποία οδήγησαν τελικώς, το 2012, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καταστεί οριακά κερδοφόρα. Αλλά και τους τελευταίους μήνες έγιναν σημαντικές προσπάθειες τόσο σε νομικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Σε νομικό επίπεδο αντιμετωπίστηκαν μια σειρά από ζητήματα κρατικών ενισχύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε οργανωτικό επίπεδο διευρύνθηκαν οι δυνατότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μεταξύ των άλλων υπογράφηκε και η συμφωνία με την Hewlett Packard και την Cosco που της δίνει περισσότερες δυνατότητες ενόψει της ιδιωτικοποίησης.

Πιστεύω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλά. Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο από το ΤΑΙΠΕΔ και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ένα διαφορετικό τοπίο στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα