Χωρίς αποφάσεις η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η διοικητική μεταρρύθμιση, με την τρόικα να συνεχίζει να πιέζει για απολύσεις. Ακόμη στο τραπέζι έπεσε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ

καθώς και ο ενιαίος φόρος ακινήτων. Στο θέμα του Δημοσίου η τρόικα πιέζει για άμεσες απολύσεις αλλά και για αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όπως αυτά έχουν αποφασιστεί.

Η μείωση του ΦΠΑ συζητήθηκε εκτενώς με τον υπουργό Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες να παρουσιάζει τα οφέλη από τη μείωση του φόρου στην εστίαση έστω και σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα είτε περιορισμένης διάρκειας, θερινή περίοδο, είτε για συγκεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, αν και αυτός δεν έχει ολοκληρωθεί φαίνεται να προκρίνεται το σενάριο χωρίς αφορολόγητο που θα διευρύνει τη φορολογική βάση αφού θα πληρώνουν όλοι έστω και λίγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα