“Δε μ’ αγαπάς, μ’ αγαπάς”…

Μια σχέση γεμάτη πάθος, λατρεία, μίσος, απόρριψη, πόνο, ευαισθησία και φόβο ξετυλίγεται μέσα από το έργο «Δε μ΄αγαπάς, με αγαπάς», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου. Πρόκειται για μια ελεύθερη θεατρική απόδοση της αλληλογραφίας της πεζογράφου Μαργαρίτας Λυμπεράκη προς την κόρη της Μαργαρίτα Καραπάνου, έτσι όπως τη διέσωσε και εξέδωσε η πανεπιστημιακή καθηγήτρια και λογοτέχνης Φωτεινή Τσαλίκογλου. Την θυελλώδη αυτή σχέση μεταξύ μητέρας και κόρης μεταφέρουν στο θεατρικό σανίδι,στο θέατρο

Βασιλάκου (Προφ. Δανιήλ 3-5, Κεραμεικός), η Ρένη Πιττακή και η Πέγκυ Τρικαλιώτη, ξυπνώντας έντονα συναισθήματα και προκαλώντας συγκινησιακή φόρτιση. Κώδικα επικοινωνίας των δύο γυναικών αποτέλεσε η συχνή αλληλογραφία που αντάλλαζαν το διάστημα 1962-1974 μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Στην παράσταση, μέσα από τα γράμματα τους, διηγούνται στιγμιότυπα από την καθημερινότητα τους, εκφράζουν τους φόβους και τις αδυναμίες τους, μοιράζονται όνειρα, προβλήματα και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο.

Η σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια κρατάει τον θεατή σε εγρήγορση καθώς μέσα από τη ζωή των δύο γυναικών καταγράφεται παράλληλα το πολιτικό γίγνεσθαι της ταραγμένης δεκαετίας του ΄60, σε Παρίσι και Αθήνα. Δικτατορία, Μάης του ΄68, παιδιά των λουλουδιών, Beatles και φεμινισμός, πολυτεχνείο και μεταπολίτευση εκτυλίσσονται παράλληλα με την ζωή των δύο γυναικών. Η Ρένη Πιττακή με σκηνική φινέτσα και άνεση ΄΄πλάθει΄΄ το πρότυπο της μητέρας που οι κόρες λατρεύουν να μισούν. Από την πλευρά της η Πέγκυ Τρικαλιώτη προχωρά σε μία βαθιά ανθρώπινη ερμηνεία από τη χαρά στην κατάθλιψη και αντίστροφα.

Μαζί τους παίζει ακόμα η Ηλεάνα Μπάλα. Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε η Αναστασία Αρσένη. Η παράσταση ανεβαίνει από Τετάρτη έως Κυριακή με τιμές εισόδου 20 και 15 ευρώ (φοιτητικό).

Keywords
Τυχαία Θέματα