Ευκαιρία να γνωρίσουμε τους “Sisters”

Oι «Sisters» είναι μία παρέα καλλιτεχνών αφοσιωμένοι στην αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του ’20′ και του ’30, των χρυσών δεκαετιών της dixie και του swing. Με πρωτοχρονιάτικη διάθεση, κέφι, φρεσκάδα, αυθορμητισμό και εξαιρετική σκηνική παρουσία, το συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή του Half Note Jazz Club (Τριβωνιανού 17, Μετς) έως τις 3 Ιανουαρίου.

Οι μουσικοί από τη Σεβίλλη έρχονται για να παρουσιάσουν

το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο “Shout Sister” αλλά και να κάνουν ένα αφιέρωμα στις μυθικές και καινοτόμες, για την εποχή τους, Boswell Sisters. Ενός γκρουπ, που την δεκαετία του 20′ και του 30′, είχε ταράξει την μουσική σκηνή με την διαφορετική προσέγγιση στην χρήση της αρμονίας και των φωνητικών του δυνατοτήτων.

Πρόκειται για μία προσπάθεια αναβίωσης του πνεύματος της εποχής της γέννησης της τζαζ πριν αυτή αρχίσει να θεωρείται από κάποιους διανοουμενίστικη. Όταν δηλαδή η τζαζ ήταν απλά η μουσική για χορό και διασκέδαση και παράλληλα παιζόταν στους δρόμους. Δημιουργός και εμπνευστής των «Sisters» είναι η τραγουδίστρια Paula Padilla, η οποία παρά την χρονική απόσταση από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα και της Νέας Ορλεάνης, έφτιαξε ένα σχήμα «εποχής», που έχει φοβερά φωνητικά και ανεβασμένη διάθεση. Οι τιμές των εισιτηρίων για τις μουσικές αυτές συναντήσεις ανέρχονται στα 20,15 και 10 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα