Εκτός εκπαίδευσης 8.500 εκπαιδευτικοί με ψυχολογικά προβλήματα

Εκτός εκπαίδευσης αναμένεται  να βρεθούν όλοι οι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβατα ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το «Έθνος» ένας στους  δέκα εκπαιδευτικούς φαίνεται να πάσχει από κάποιας μορφής διαταραχή με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή του στις αίθουσες. Όσοι δάσκαλοι και καθηγητές που αποδεδειγμένα παρουσιάζουν βαριάς μορφής ψυχασθένειες ή ανυπέρβλητα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης υπολογίζεται ότι οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα «πάρουν απολυτήριο» θα φτάσουν τους 8.500.

Όπως

αναφέρει και η εφημερίδα, οι 2.500 από αυτούς, οι επονομαζόμενοι «επίορκοι» αναφέρονται σε περιστατικά που έφθασαν μέχρι τα πειθαρχικά συμβούλια, αλλά δεν δικάστηκαν ποτέ οι υποθέσεις τους., ενώ περίπου 6.000 είναι αυτοί που έχουν δηλώσει ψυχική αδυναμία!

Τα αριθμητικά στοιχεία μπορεί να είναι σοκαριστικά ωστόσο είναι πραγματικότητα ότι ένας στους δέκα εκπαιδευτικούς πάσχει από κάποιας μορφής ψυχική διαταραχή. Από απλή κατάθλιψη μέχρι και σοβαρά ψυχολογικά νοσήματα, που ενδεχομένως να τον οδηγήσουν με κατάλληλες συνθήκες, είτε σε βία μέσα στην τάξη, είτε στην τοξικομανία, είτε στον χώρο της παιδοφιλίας, της πορνογραφίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης των ανυποψίαστων μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα