«Έπεσε» ξανά το Facebook – προβλήματα και στο Gmail

Προβλήματα λειτουργίας αντιμετώπισαν χθες, 10 Δεκεμβρίου 2012, συμπτωματικά με διαφορά λίγων ωρών, δύο από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως διαδικτυακές υπηρεσίες, το Facebook και το Gmail, δυσκολεύοντας την πρόσβαση στους προσωπικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών, οι οποίοι αναρωτιούνταν αν όντως έχουν «πέσει» οι συγκεκριμένες σελίδες ή αν πρόκειται για επίθεση χάκερ ή αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα με την σύνδεση τους.

Οι σελίδες του Facebook,

το οποίο είχε «πέσει» ξανά πριν από περίπου ένα μήνα για μερικά δευτερόλεπτα, ήταν για περίπου ένα μήνα μη προσβάσιμες τόσο μέσω web όσο και μέσω εφαρμογών για φορητές συσκευές. Εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από αλλαγή στην υποδομή των διακομιστών του Facebook και επηρέασε μερικούς χρήστες, οι οποίοι δεν μπορούσαν προσωρινά να έχουν πρόσβαση στο site. Δήλωσε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε πλήρως και ότι η λειτουργία έχει επανέλθει κανονικά, καθώς επίσης ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Το Gmail επίσης αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς για λιγότερο από μια ώρα εκατομμύρια χρήστες δεν μπορούσαν να συνδεθούν στον λογαριασμό τους. Η Google σε ανακοίνωση της εκφράζει τη συγγνώμη της σε όσους επηρεάστηκαν, αλλά δεν δίνει περισσότερα στοιχεία για τη φύση του προβλήματος: «Γνωρίζουμε ότι υπολογίζετε στην Google και εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις κανονικές λειτουργίες. Αν και οι μηχανικοί μας συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια, είμαστε σίγουροι ότι έχουν εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος και έχει διορθωθεί. Η εκτίμησή μας για την ώρα είναι πως ένα σημαντικό μέρος του συνόλου των χρηστών του Gmail επλήγησαν για 18 λεπτά».

Keywords
Τυχαία Θέματα