Επιδρομή κατοίκων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού! Έβαλαν φωτιά, μετά από έφοδο αστυνομικών στα σπίτια δυο υπόπτων

Νέα ένταση στην Ιερισσό, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτια δυο εκ των υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού.

H επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 03.15, με άνδρες της Αστυνομίας να σπάνε αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες στα δυο σπίτια, την ώρα που οι ύποπτοι για τα επεισόδια στις Σκουριές κοιμόντουσαν, μπροστά στα μάτια των οικογενειών τους.

Τα νέα κυκλοφόρησαν αμέσως στην περιοχή, και γύρω στις 05.30 χτύπησαν οι καμπάνες,

οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και οργισμένοι από τη μεθοδολογία της επέμβασης της Αστυνομίας έκαναν… επιδρομή στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού, όπου και ακολούθησαν σκηνές πρωτοφανούς έντασης, με τους πολίτες να βάζουν φωτιά.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση στα ΜΜΕ, με τον δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς να ξεσπούν για άλλη μια φορά, κατά της Αστυνομίας, του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αλλά και του υπουργείου Περιβάλλοντος, επειδή θεωρούν ότι το τελευταίο δεν έχει ασχοληθεί ακόμη ουσιαστικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι οι άνδρες της εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης, και οι δυο ύποπτοι προέβλανα αντίσταση στην προσαγωγή τους, ενώ οι πολίτες της Ιερισσού κάνουν λόγο για… απαγωγή.

Αργότερα, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Παρθένης υποστήριξε ότι οι άνδρες της Αστυνομίας εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης των δυο υπόπτων, παρουσία Εισαγγελέα, και αφού πρώτα είχαν ζητήσει από τους δυο πολίτες να ανοίξουν προκειμένου να μπουν στο σπίτι τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα