Έργα του Pittman στη γκαλερί Bernier-Eliades

Εμπνέεται από την εμπορική διαφήμιση, τη λαϊκή τέχνη και τις διακοσμητικές παραδόσεις. Οι πίνακές του κάνουν αναφορά σε βικτωριανές σιλουέτες, ρεαλιστικές τοιχογραφίες και μεξικάνικα “retablos”. Χρησιμοποιεί ανθρωπομορφικές απεικονίσεις επίπλων, όπλων, ζώων, φρούτων, ψαριών, γεμάτα συμβολισμό, με σκοπό να εξετάσει θέματα όπως ο ρομαντικός, ο έρωτας, η βία και η θνησιμότητα. Ο λόγος για τον Καλιφορνέζο Lari Pittman, έργα του οποίου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα

στη γκαλερί Bernier-Eliades (Επταχάλκου 11, Θησείο).

Τα έργα του καταδεικνύουν τη συμπληρωματική φύση της ομορφιάς, τη δυστυχία, τον πόνο και την ευχαρίστηση και κατευθύνουν την προσοχή του θεατή στην αξία της συναισθηματικότητας στην τέχνη. Παρά τις αλλαγές που υπόκειται η θεματολογία των έργων του, από έκθεση σε έκθεση, η χρήση ταυτόχρονων αφηγήσεων και πλούσιων εικόνων, αντανακλούν την ετερογένεια της αμερικανικής κοινωνίας, την κολομβιανή κληρονομιά του καλλιτέχνη, καθώς και τις στρεβλωτικές επιπτώσεις του υπερ-καπιταλισμού στην καθημερινή ζωή.

Στη νέα του έκθεση ο Pittman δημιουργεί ένα υποβλητικό μείγμα εικονογραφίας σε συνδυασμό με την δική του συμβολική γλώσσα, με αναγνωρίσιμα μοτίβα και παράξενες μορφές. Αυτές οι ζωγραφικές επιφάνειες χαρακτηρίζονται από μια σύγκρουση εικόνων και ταυτόχρονα μία επίσημη αφήγηση γεγονότων.

Ο Pittman είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος καλλιτέχνης, με συμμετοχές σε εκθέσεις όπως τη Μπιενάλε της Βενετίας, τα Documenta X και την Whitney Biennial exhibitions, ενώ έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις. Η πρόσφατη έκθεσή του στη γκαλερί Bernier-Eliades θα διαρκέσει έως τις 25 Μαϊου.

Keywords
Τυχαία Θέματα