Φαν Ρομπάι: Η βρετανική τακτική μπορεί να διαλύσει την Ε.Ε.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman van Rompuy, προειδοποίησε την Μεγάλη Βρετανία ότι με την υπαγωγή της σε περαιτέρω εξαιρετικές διατάξεις, θέτει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αν κάθε κράτος – μέλος μπορούσε να ξεδιαλέγει τα κομμάτια που του αρέσουν περισσότερο σαν σταφίδες και να μην συμμετάσχει σε αυτά που του αρέσουν λιγότερο, τότε γενικότερα η Ένωση και ειδικότερα η ενιαία αγορά θα διαλύονταν», είπε χαρακτηριστικά ο van Rompuy.

Αφορμή για την επισήμανση αυτή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η πρόθεση του

Βρετανού Πρωθυπουργού, David Cameron, ενόψει και της κρίσης στην ευρωζώνη, να επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες και να επιτύχει την εξαιρετική της αντιμετώπιση σε περισσότερες από τις ήδη προβλεπόμενες διατάξεις.

Θυμίζουμε, ότι η θέση της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρώπη είναι «ειδική», αφού το Λονδίνο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το δικό του νόμισμα, ενώ και η έσωθεν πίεση που δέχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας για σταδιακή περαιτέρω απαγκίστρωσή της από τις τάξεις της Ε.Ε. είναι ολοένα και εντονότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φαν Ρομπάι, Ε Ε,fan robai, e e