Η Μέρκελ δεν παραχωρεί εξουσίες στις Βρυξέλλες

Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης, είναι πλέον περίπου αυταπόδεικτο ότι το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης περνάει από το Βερολίνο. Υπό την ηγεσία της Άνγκελα Μέρκελ και την… καθοδήγηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Γερμανία κατάφερε να κερδίσει με την οικονομική δύναμη και την παρεμβατική ισχύ, ό, τι προσδοκούσε να πετύχει με δυο Παγκοσμίους Πολέμους, και μάλιστα σε σχεδόν δυο δεκαετίες

μετά την Ενοποίησή της.

Μπροστά στην προοπτική άνετης επανεκλογής της στην Καγκελαρία μέσω των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου για τη Μπούντεσταγκ, τα σενάρια… χορεύουν αναφορικά με την ενδεχόμενη επιδίωξη της Άνγκελα Μέρκελ να αναζητήσει στη συνέχεια τον ηγετικό της ρόλο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να επιδιώξει δηλαδή μια αλλαγή των Συνθηκών, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απευθείας εκλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους ευρωπαϊκούς λαούς, ώστε να έχει την πολιτική ισχύ και την εκλογική νομιμοποίηση του… Προέδρου των ΗΠΑ για παράδειγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια φημολογία υποστηρίζει ότι η Γερμανία της Άνγκελα Μέρκελ θα ενθαρρύνει το επόμενο διάστημα τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από τα κράτη-μέλη στις Βρυξέλλες, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ουσιαστικά και στην πράξη η επιδίωξη της πολιτικής ολοκλήρωσης και ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτά τα σενάρια ήρθε να βάλει φρένο η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, με συνέντευξή της στο περιοδικό “Spiegel”, όπου… το λέει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: “Δεν βλέπω καμία ανάγκη τα επόμενα χρόνια να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Επιτροπή. Συμφωνώ με τον Πρόεδρο Ολάντ ότι τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να συνεργάζονται στενότερα, όσον αφορά οικονομικά θέματα”, σημειώνει η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος φυσικά, ακολουθεί τη στρατηγική της… μισής αλήθειας, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της. Μέχρι να διαπιστώσει ποιές συνθήκες διαμορφώνονται στην Ευρώπη. Και πόσο… αντέχουν τη λιτότητα οι λαοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα