Η ΝΔ δεν υπολογίζει τον Μιχελάκη για τις λίστες των επόμενων εκλογών

Σε… ξεσκαρτάρισμα του πολιτικού δυναμικού στο οποίο θα επενδύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές, ώστε να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία ελκυστική πολιτική πρόταση, και να καταφέρει να επανέλθει στην εξουσία με όρους προοπτικής, και όχι ως “γαλάζια παρένθεση”, προχωρεί διακριτικά η Συγγρού.

Μπορεί ακόμη να είναι θεωρητικά νωρίς, από τη στιγμή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας

έχει μπροστά του καθαρό πολιτικό χρόνο, και μπορεί να πέσει από την εξουσία μονάχα υπό το βάρος δραματικών εξελίξεων αλλά και της διογκούμενης κοινωνικής πίεσης, στη Νέα Δημοκρατία ωστόσο κάνουν από τώρα τους υπολογισμούς και συγκεκριμενοποιούν τους σχεδιασμούς τους.

Πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να… αποφορτίσει τις λίστες από πρόσωπα που κουβαλούν φθορά, είτε λόγω της πολυετούς έκθεσής τους στον δημόσιο βίο, είτε λόγω υποθέσεων στις οποίες έμπλεξαν, δικαίως ή αδίκως, με αποτέλεσμα η διαδρομή τους να αποκτήσει στοιχεία τοξικότητας.

Όπως κάποτε, έξω από τα σκαλιά της Συγγρού, ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει ότι “δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία συμπεριφορές τύπου Ρουσόπουλου και Βουλγαράκη”, βάζοντας στο περιθώριο δυο από τα κορυφαία στελέχη της περιόδου Καραμανλή, που αμφότεροι ωστόσο συσσώρευσαν προχωρημένη τοξικότητα, έτσι και σήμερα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναζητούν περιπτώσεις πρώην βουλευτών ή πολιτευτών, που θα πρέπει διακριτικά να παραμεριστούν… εγκαίρως.

Εκτός από τους παραπάνω, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία πρώην πολιτικών, και αφορά εκείνους που έχουν αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα, ακολουθώντας τη δική τους διαδρομή. Τέτοια είναι η περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, που είναι εμφανές ότι έχει αφήσει πίσω του την εποχή της πολιτικής… περιπέτειας, και εστιάζει στη δημοσιογραφία.

Ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της περιόδου Σαμαρά, και πρώην υπουργός Εσωτερικών των κυβερνήσεων Σαμαρά άλλωστε, έχει μακρά και σημαντική διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, με κορυφαίες διευθυντικές θέσεις σε μεγάλα, συστημικά ΜΜΕ, και δεν διετέλεσε ποτέ… ανεπάγγελτος, όπως πολλοί άλλοι πρώην βουλευτές.

Με την “έκπτωση” Μιχελάκη από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, αδειάζει περισσότερο το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να μπολιάσει τη γαλάζια λίστα στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, πιο κοντά στη δική του πολιτική παρακαταθήκη και αισθητική.

The post Η ΝΔ δεν υπολογίζει τον Μιχελάκη για τις λίστες των επόμενων εκλογών appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα