Ινδία: Έκκληση του πρωθυπουργού για κοινωνική ειρήνη

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμοχάν Σινγκ, αναφερόμενος στις βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα κατά του ομαδικού βιασμού και ξυλοδαρμού μιας νεαρής φοιτήτριας.

Υπενθυμίζουμε ότι μια 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από έξι άνδρες, ενώ επέβαινε σε λεωφορείο, και αργότερα ξυλοκοπήθηκε. Οι δράστες μετά την πέταξαν έξω από το λεωφορείο, όπως και τον νεαρό που την συνόδευε, τον οποίο επίσης ξυλοκόπησαν. Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται με σοβαρά εσωτερικά

τραύματα σε μονάδα εντατικής θεραπείας και άρχισε να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει την αγανάκτηση σε όλη την Ινδία και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν πάρει βίαιο χαρακτήρα. Πάνω από 100 άτομα τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ η αστυνομία κάνει λόγο για 60 τραυματίες αστυνομικούς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, λοιπόν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, καλεί τους πολίτες να τηρήσουν την κοινωνική ειρήνη. «Υπάρχει πραγματικός και δικαιολογημένος θυμός γι’ αυτό το φρικτό γεγονός» δηλώνει. Προσθέτει επίσης: «Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει εγγύηση της ασφάλειας όλων των γυναικών σε αυτή τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα