Κεδίκογλου: Η ανάπτυξη θα αρχίσει το 2013

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τα ευεργετικά αποτελέσματα που θα έχουν στην ελληνική κοινωνία τα αποτελέσματα του Eurogroup.

 Παράλληλα τόνισε ότι το πακέτο μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αναπτυξιακή προοπτική, ενώ όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η ανακεφαλαιοποίηση: «Θα αποκτήσουμε ξανά τραπεζικό σύστημα. Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ό,τι καλύτερο, έχει τόση σημασία, όπως το κυκλοφορικό για τον οργανισμό, καθώς διασφαλίζονται

οι θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι 4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν άμεσα στην οικονομία από τα οφειλόμενα στους ιδιώτες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι, η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού στον κόσμο, με τους εταίρους να δανείζουν φθηνότερα την Ελλάδα απ’ ό,τι δανείζονται, ενώ επιστρέφονται στη χώρα μας και τα κέρδη.

 Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το πώς θα εξελιχθεί η επαναγορά των ομολόγων, ενώ απάντησε και στα όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η κυβέρνηση ήταν απούσα στο Eurogroup.

 «Στο Eurogroup καταφέραμε να πετύχουμε το συγκερασμό αντίθετων απόψεων δεν ήμασταν απόντες. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών έπαιξαν σημαντικότατο ρόλο. Να σταματήσουν οι κακιούλες του ΣΥΡΙΖΑ, η καταστροφολαγνεία έχει τα όρια της», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της διαθεσιμότητας:

«Αναγνωρίζω την ευαισθησία για τους 2.000 εργαζομένους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, και σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν απολύσεις, αλλά να σκεφτούμε και τους 1,8 εκατ. άνεργους στον ιδιωτικό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα