“Κεραυνοί” από Άνθιμο για κατάργηση αργίας της Κυριακής

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Βρούτση και Κωστή Χατζηδάκη για τα σχέδια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, με λειτουργία των καταστημάτων περιοδικά, κατά τη διάρκεια του χρόνου.

“Η Κυριακή είναι μέρα Κυρίου. Ποιος θα βάλει τα χέρια του στη φωτιά κ. υπουργέ της εργασίας; Αν τα βάλετε θα καούν.

Δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Γιατί; Θέλω να το πω από τις θέσεως αυτής. Θα προταθεί από την Ιερά Σύνοδο κι εμείς με κηρύγματα, θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της Κυριακής αργίας. Αν και λένε ότι τα καταστήματα θα λειτουργούν μετά τις 10, δε γίνεται έτσι η συμμετοχή στην προσευχή της Κυριακής. Γίνεται μακριά από τις συναλλαγές, τις στενοχώριες, για να συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία.Γιατί να μας χαλάσουν την Κυριακή μας; Τι κάναμε; Μήπως νομίζουν ότι θα αποκτήσουν κάποιες θέσεις εργασίας; Είναι λάθος! Γιατί δεν μπορούν οι επιχειρηματίες να πληρώνουν τους υπαλλήλους που θα είναι και την Κυριακή και από τη Δευτέρα. Είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, πράξη ακυρώσεως της Ιεράς παραδόσεως της Εκκλησίας. Πράξη που θα πολεμηθεί”, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, και συνέχισε:

“Αν έγινε κάποια εκτίμηση λανθασμένη και δεν ξέρουμε ότι η αργία της Κυριακής είναι παρμένη από τον Γολγοθά, το μαρτύριο του Κυρίου, μην βάζετε τα χέρια σας σε τέτοια γεγονότα κατακαίοντα, της πνευματικής μας ζωής. Για κάντε ένα δημοψήφισμα να δούμε ποιος θα δεχτεί να χάσουμε την Κυριακή αργία. Είναι δάκτυλος εις βάρος της Ορθοδοξίας η κατάργηση”, σχολίασε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα