Με παρέμβαση Αυγενάκη παραμένουν τα υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Μοιρών,Χερσονήσου,Αρκαλοχωρίου

Διαψεύστηκαν οι φόβοι που υπήρχαν για κατάργηση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στις Μοίρες, την Χερσόνησο και το Αρκαλοχώρι ύστερα από σειρά Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από τον Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά από αίτημα τοπικών και επαγγελματικών φορέων ο κ. Αυγενάκης  έπεισε τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την αναγκαιότητα των εν λόγω καταστημάτων.

Παράλληλα ο Βουλευτής Ηρακλείου με νεότερη παρέμβαση του ζητά την αναβάθμιση των εξεταστικών

κέντρων, με στοιχεία που σίγουρα θα προκαλέσουν συζητήσεις και προβληματισμό στις ηγεσίες των Υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, ενώ τονίζει ότι: «προτεραιότητα όλων μας πρέπει να είναι η τρίτηηλικία»

Ειδικότερα ο κ.Αυγενάκης θέτει ερωτήματα για τις υπηρεσίες του  τηλεφωνικού κέντρου για ραντεβού 184, για το αν έχουν υπάρξει ή όχι συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες, και αν ναι ποιος ο λόγος από τη μια να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για κάθε τηλεφώνημα για τα ραντεβού τους,  περίπου 1 ευρώ, και από την άλλη να απασχολούνται 4 δημόσιοι  υπάλληλοι στο τηλεφωνικό κέντρο του κτιρίου του Εσταυρωμένου.

Ενώ ένα δεύτερο ερώτημα του κ. Αυγενάκη αναφέρεται στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου που εδρεύει στον Εσταυρωμένο με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών υγείας και συντονισμό συνολικά των διοικητικών υπηρεσιών του Νομού. Παράλληλα, στον Νομό Ηρακλείου λειτουργούν 2 επιπλέον υποκαταστήματα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ στην περιοχή των Μοιρών και της Νέας Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται από την διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η κατάργηση- συγχώνευση ενός εκ των τριών κέντρων, αυτό της Νέας Αλικαρνασσού, ο κ. Αυγενάκης σε παρέμβαση του για το θέμα ξεκαθαρίζει με σκληρή γλώσσα ότι τη μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται αυτή την ώρα, κάτω απ αυτές τις συνθήκες είναι η ενίσχυση με πλεονάζον προσωπικό από άλλα ασφαλιστικά ταμεία που υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ στα τρία κέντρα εξυπηρέτησης ασφαλισμένων του Ν. Ηρακλείου, του Εσταυρωμένου, της Νέας Αλικαρνασσού και των Μοιρών. Όπως αναφέρει και ο ίδιος: «οποιοσδήποτε άλλος σχεδιασμός με βρίσκει αντίθετο και η αντίδραση θα είναι σκληρή».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα