Μέρκελ: «Θα καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων»

Στην καθιερωμένη ομιλία της ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, εστίασε στην ανεργία των νέων και ανακοίνωσε την διεξαγωγή «διεθνούς συνάντησης» με αντικείμενο την καταπολέμησή της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου:

Για τη Συρία: Η Merkel κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα για την αδράνειά της και εξέφρασε την κατανόησή της για την απόφαση των ΗΠΑ

να παραδώσουν όπλα στους αντάρτες, χωρίς πάντως αυτό να υπόσχεται επιτυχία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία δεν παραδίδει όπλα σε πεδία πολέμου. Ο ΟΗΕ θα πρέπει να ερευνήσει επί τόπου αν χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα.

Για την φοροδιαφυγή: Η παγκόσμια κοινότητα έχει κηρύξει μάχη εναντίον της. Τα κενά νόμων θα πρέπει να καλυφθούν και η Μεγάλη Βρετανία να συμμετάσχει.

Για τα υπερχρεωμένα κράτη: Η Merkel απαιτεί «φιλόδοξες, δομικές μεταρρυθμίσεις, έναν ισχυρότερο οικονομικό συντονισμό». Και προσθέτει: «Η ανάπτυξη και η δημοσιονομική εξυγίανση δεν αντιτίθενται μεταξύ τους. Στη Γερμανία δείξαμε πώς γίνεται». Η τελευταία αναφορά ξεσήκωσε την αντιπολίτευση που της έχει την κολλήσει την ταμπέλα της «δημιουργού χρεών» και η Καγκελάριος αντεπιτίθεται: «Αφήνουμε τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους και εσείς δεν θέλετε τίποτα άλλο από το να επιβαρύνετε περισσότερο τα συνήθη θύματα του μέσου της κοινωνίας … Μια καλύτερη ανταγωνιστικότητα που προσανατολίζεται στους καλύτερους», συνεχίζει η Merkel, «…αυτό οδηγεί στην επιτυχία την Ευρώπη, γιατί οι νέοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις παραλείψεις των τελευταίων ετών».

Στα πλαίσια αυτά, η Angela Merkel ανακοίνωσε «διεθνή συνάντηση με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».

Επιπλέον, αναφερόμενη στη συμφωνία για την εκκαθάριση των τραπεζών, επαναλαμβάνει ότι είναι οι μέτοχοι εκείνοι που θα πρέπει να σώζουν εφεξής τις τράπεζές τους. «Απομακρυνόμαστε από την εποχή που οι πολίτες καλούνταν στο ταμείο για να πληρώσουν».

Επανερχόμενη σε πολυακουσμένες απόψεις τις, η Καγκελάριος επανέλαβε ότι «η Γερμανία πάει καλά μόνο όταν και η υπόλοιπη Ευρώπη πάει καλά και ότι η ήπειρος πρέπει να βγει ισχυρότερη από την κρίση από ό,τι ήταν πριν».

Τέλος, δεν παρέλειψε αναφορά και για την Τουρκία: «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος, αλλά οι ευρωπαϊκές μας αξίες ισχύουν πάντα, δεν είναι διαπραγματεύσιμες».

Keywords
Τυχαία Θέματα