Ντάισελμπλουμ: Στις 21/2 η απόφαση για τη δόση

Το Eurogroup oλοκληρώθηκε και αμέσως μετά ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται εντός τροχιάς.

«Είμαι χαρούμενος να ανακοινώσω ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εντός τροχιάς χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Διευκρίνισε ακόμη πως υποδόση Φεβρουαρίου θα εκταμιευθεί, αρκεί και η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Συγκεκριμένα η εκταμίευση της δόσης αναμένεται να εγκριθεί στο Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου.

Οσο

για το θέμα της Κύπρου ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως εξετάζονται όλα τα στοιχεία για ένα σωστό πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, αλλά υπογράμμισε πως οριστική απόφαση δεν μπορεί να αναμένεται πριν τον Μάρτιο.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, ότι κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι οι καταθέτες Κυπριακών τραπεζών δεν θα χάσουν τα λεφτά τους! O πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε για το θέμα μετά το σχετικό δημοσίευμα των FT.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν σημείωσε ότι πρόθεση της Κομισιόν είναι να διασφαλίσει δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο πρόγραμμα της Κύπρου

Keywords
Τυχαία Θέματα