Ο Michel Legrand στο Gazarte

Η μουσική του έχει ΄΄ντύσει΄΄ σπουδαίες κινηματογραφικές παραγωγές, καθηλώνοντας το κοινό. Η αφοσίωση του σε αυτή ταυτίζεται με την ίδια του τη ζωή. Δεν είναι άλλος από τον Michel Legrand, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, που έρχεται στη χώρα μας για τρεις και μοναδικές εμφανίσεις, στις 12,13 και 14 Απριλίου στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι). Ο ΄΄μετρ της κινηματογραφικής μουσικής΄΄ θα μας συντροφεύσει

με επιτυχίες που έγραψε για σπουδαία φιλμ, με αποκορύφωμα τις «Ομπρέλες του Χερβούργου». Επίσης θα ερμηνεύσει το μουσικό θέμα από την ταινία «The Go Between», το τραγούδι «I will wait for you», το κομμάτι «Windmills of your mind» κ.α.

Ο Γάλλος συνθέτης και πιανίστας συνθέτει και δίνει συναυλίες για περισσότερα από 50 χρόνια. Σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, έβλεπε το ντεμπούτο του «I Love Paris» (και τον Μάιλς Ντέιβις στην τρομπέτα), με γνωστά τραγούδια για την «Πόλη του Φωτός», να πουλάει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Το παιδί θαύμα εξελίχτηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες και συνεργάστηκε με δεκάδες σκηνοθέτες από τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ έως και τον Κλιντ Ήστγουντ. Στις αποσκευές του έχει περισσότερες από 200 συνθέσεις έργων για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, εκατοντάδες άλμπουμ, 3 βραβεία όσκαρ και πέντε grammy. Έχει επενδύσει μουσικά σκηνές από τις ταινίες «Οι ομπρέλες του Χερβούργου», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», «Summer of ’42», κ.α. Στο ενεργητικό του έχει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής, όπως οι: Frank Sinatra, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Dame Kiri te Kanawa, Dizzy Gillespie, Miles Davis και Νάνα Μούσχουρη.
Το 2003 έλαβε το μετάλλιο «Legion d’ Honneur» από το γαλλικό κράτος ως αναγνώριση της προσφοράς του.

Ακόμη και σήμερα παραμένει ανήσυχος και δημιουργικός. Αναζητεί νέες συνεργασίες και η έμπνευσή του παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Πέρυσι τον Φεβρουάριο ο Michel Legrand γιόρτασε τα 80 του χρόνια. Δεν επαναπαύτηκε όμως και αποφάσισε να ξεκινήσει μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, μέσα στην οποία συμπεριέλαβε και την χώρα μας. Η ώρα έναρξης των συναυλιών του έχει οριστεί για τις 10 μ.μ. (12 & 13 Απριλίου) και 9 μ.μ. (14 Απριλίου). Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 70€ (Α ζώνη), 60€ (Β ζώνη), 50€ (Γ ζώνη) και 35€ (όρθιοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα