Ο καφές προστατεύει σημαντικά από κάποια είδη καρκίνου

Κατά το ήμισυ θα μπορούσε να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από κάποια είδη καρκίνου, η κατανάλωση άνω των τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την μέρα, σύμφωνα με έρευνα της Αμερικάνικης Εταιρίας Καρκίνου.

Οι αρετές του καφέ δεν περιορίζονται μόνο στις διεγερτικές του ιδιότητες σύμφωνα με τους ερευνητές του American Cancer Society, που πραγματοποίησαν την έρευνα για να διερευνήσουν τα άμεσα αποτελέσματα πρόσληψης του καφέ, του ντεκαφεϊνέ και του τσαγιού πάνω σε ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον καρκίνο του λάρυγγα.

Στην έρευνα αυτή,

που δημοσιοποιήθηκε στην Huffington Post, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο καφές ντεκαφεϊνέ μπορεί να παίξει προστατευτικό αλλά όχι ουσιαστικό, όσον αφορά το τσάι οι επιστήμονες δεν επιβεβαίωσαν ότι επηρεάζει την ασθένεια.

Η επικεφαλής της έρευνας σε δηλώσεις της ανέφερε: «Ο καφές είναι ένα προϊόν με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο και περιέχει αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που μπορούν να μειώσουν την εξέλιξη του καρκίνου».

Οι ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα 968.432 ατόμων από το 1982 που δεν ήταν ασθενείς όταν ξεκίνησε η έρευνα. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, οι 868 εξ αυτών είχαν αναπτύξει έναν καρκίνο στο στόμα ή στον φάρυγγα και είχαν πεθάνει.

Αναλύοντας τις συνήθειες στη ζωή αυτών των ανθρώπων οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι συνήθιζαν να πίνουν πάνω από 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 49% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο αυτού του τύπου.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που έρευνα διαπιστώνει τις θετικές και αντικαρκινογόνες ιδιότητες του καφέ, ενώ κάποιες μελέτες ισχυρίζονται ότι μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες καρκίνου του προστάτη και του δέρματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα