Ο Πατούλης “δείχνει” ευθύνες Λυκουρέντζου για το… χάος στο ΕΣΥ

Τις ευθύνες του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, τον οποίο όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν να αποχωρεί από την κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό, έχοντας απογοητεύσει τον Αντώνη Σαμαρά με τις επιδόσεις του, αναδεικνύει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με δηλώσεις του για την υγειονομική εγκατάλειψη των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.

Μιλώντας από το Καστελόριζο,

στο πλαίσιο Συνεδρίου με θέμα “Η φροντίδα Υγείας στις απομακρυσμένες περιοχές”, ο Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Αραχνιασμένα τα συστήματα τηλεϊατρικής, αγροτικοί γιατροί αποσπασμένοι για λίγες μέρες, εγκαταλελειμμένοι οι ακρίτες του Καστελόριζου στο έλεος του Θεού. Το αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά; Όχι μόνος εξειδικευμένος γιατρός δεν ήρθε, αλλά έκλεισε φέτος και το φαρμακείο.

Ας μας απαντήσουν οι ιθύνοντες της Υγείας γιατί δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ζωής και θανάρου στους εθνικούς συνοριοφύλακες ρης πατρίδας μας. Τα πολυδύναμα ιατρεία των νησιών είναι υποστελεχωμένα και εγκαταλελειμμένα, και σε πολλές περιπτώσεις πανάκριβα μηχανήματα μένουν κλειδωμένα σε αποθήκες, γιατί δεν υπάρχει το προσωπικό να τα λειτουργήσει.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας, απειλεί την τουριστική της ανάπτυξη, και το κυριότερο εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους”, σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Γιώργος Πατούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα