Ο πρίγκιπας Κάρολος και η αγάπη του για τη ζωγραφική

Μια ξενάγηση στην καλλιτεχνική συλλογή της οικογένειας του επιχείρησε ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, μέσα από μια τρυφερή και διαφωτιστική ταινία που έδωσε στο κοινό μια ιδέα των εσωτερικών και των εξωτερικών κόσμων των βασιλιάδων τόσων αιώνων. Είναι γεγονός πως οι τηλεθεατές έχουν γίνει μάρτυρες μιας μεταστροφής του πρίγκιπα όσον αφορά στην δημόσια παρουσία του: από μια απόμακρη φιγούρα έχει πλέον μετατραπεί σε ένα τηλεοπτικό πρόσωπο, είναι πιο πολύ οικείος παρά αμυντικός, αποκαλύπτει περισσότερα και αποκρύπτει λιγότερα.

Την Τρίτη, λοιπόν, το κοινό είχε

μια ευκαιρία να εξερευνήσει την πιο εσωτερική πλευρά του πρίγκιπα της Ουαλίας, μέσα από το RoyalPaintboxστο ITV. Το ντοκιμαντέρ του Dimbleby του 1994 αποκάλυψε πως όταν ο πρίγκιπας έπιανε το πινέλο εισερχόταν σε μια «άλλη διάσταση» και ανέκαθεν τα έργα του θεωρείτο ότι ανήκαν στην πιο κρυφή πλευρά της προσωπικότητας του.

Στην ταινία βλέπουμε λοιπόν, πως ο Κάρολος δεν ήταν ο μόνος καλλιτέχνης στο παλάτι και πως περιτριγυριζόταν από πολύ ταλέντο, με την μητέρα του να του μαθαίνει να παρατηρεί τη φύση, τον Δούκα του Εδιμβούργου να του μαθαίνει να εφαρμόζει το χρώμα κλπ.

Γεγονός είναι πως στην ταινία περιλαμβάνονται πολλά αξιόλογα δημιουργήματα, με τον θεατή να βλέπει αιματοβαμμένα πεδία μάχης, ακατοίκητα κτίρια, σκίτσα μοναχικών παιδιών με υπερβολικό ντύσιμο και πάρα πολλά άδεια τοπία.

Keywords
Τυχαία Θέματα