Ο Σαμαράς εκνευρίστηκε με τον Λυκουρέντζο

Αν διαβάσετε προσεκτικά όλα τα σενάρια που κατά διαστήματα κυκλοφορούν για το περιεχόμενο και την έκταση του ανασχηματισμού που έρχεται, κυρίως όμως σε σχέση με τα πρόσωπα που θα βρεθούν εκτός υπουργικού συμβουλίου, θα διαπιστώσετε ότι στην πρώτη σειρά, ως “βέβαιος προς αποχώρηση” εμφανίζεται σχεδόν παντού ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο Αρκάς πολιτικός, που διετέλεσε μεταξύ άλλων Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Κεντροδεξιάς, βρίσκεται

στο επίκεντρο κριτικής για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Υγείας. Από την πλευρά της οδού Αριστοτέλους, απαντούν συνήθως ότι δέχονται πολεμική από συμφέροντα και κατεστημένα με τα οποία επιχειρούν να συγκρουστούν, στον αντίποδα ωστόσο υπάρχουν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις για αποφάσεις του υπουργείου, καταγγελίες για υποβάθμιση του ΕΣΥ στο σύνολο της χώρας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, καθώς και πολιτική δυσπιστία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, που δεν κρύβει ότι θα επιθυμούσε αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Υγείας, ενδεχομένως και με ένα δικό του στέλεχος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το θέμα της Υγείας έχει πρωτεύουσα σημασία για την κυβέρνηση, ειδικά σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, όπου λόγω της κρίσης ανθούν τα ψυχικά προβλήματα, και δεν θέλουν να έχουν τέτοιο ανοιχτό μέτωπο, ενόψει και της κλιμάκωσης της πολιτικής σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και δεν ήταν τυχαία η διαρροή της προηγούμενης εβδομάδας, μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για την αγωνία του Πρωθυπουργού για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Σήμερα, ο “Βηματοδότης” δίνει μια νέα διάσταση για την περίπτωση του Ανδρέα Λυκουρέντζου, καταγράφοντας περιστατικό από την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που φέρεται να προκάλεσε τον έκδηλο εκνευρισμό του Αντώνη Σαμαρά για τον Υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο “Βήμα της Κυριακής”, αφού ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την εισήγησή του, μετά τη συζήτηση που ακολούθησε και καθώς ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε από τους υπουργούς του να προσθέσουν κάτι, αν πίστευαν ότι υπήρχε τέτοια ανάγκη.

Τότε, τον λόγο πήρε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος “άνοιξε το μικρόφωνο και είπε ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον πρόεδρό μας και στον Πρωθυπουργό μας, που έφερε στη χώρα μας 41 δισ. ευρώ, που δεν περίμενε κανείς να είναι τόσα πολλά, και να τον ευχαριστήσουμε θερμά. Και ένα σωρό άλλα σούπερ κολακευτικά λόγια για τον κ. Σαμαρά”, όπως γράφει το “Βήμα της Κυριακής”.

Ο “Βηματοδότης” συνεχίζει την αφήγηση του περιστατικού, υποστηρίζοντας ότι οι υπουργοί κοιτούσαν αμήχανα ο ένας τον άλλο, και χρειάστηκε η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, προφανώς ενοχλημένου από όσα είχε μόλις πει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, με την αποστροφή “Ανδρέα, τίποτα άλλο έχεις να μας πεις;”, ώστε να τελειώσει το υπουργικό συμβούλιο, “με μειδιάματα”, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα