Ο θρίαμβος του Twilight στις αίθουσες (photos)

Το τέλος ενός βαμπιρικού love story, η νέα περιπέτεια του διασημότερου μυστικού πράκτορα και το πορτρέτο ενός πολιτικού, είναι οι ταινίες που τίμησε το κοινό παγκοσμίως με αποτέλεσμα τα νούμερα των εισπράξεων να ανεβαίνουν συνεχώς.

Το τελευταίο μέρος του “Twilight” έκανε μια εντυπωσιακή έξοδο στις αίθουσες φτάνοντας τα 341 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο σαββατοκύριακο. Η ιστορία του Edward και της Bella που αγαπήθηκε

από το εφηβικό –και όχι μόνο- κοινό, έφτασε στο τέλος της και όπως ήταν προβλεπόμενο, έσπασε τα ταμεία. Ωστόσο, το ρεκόρ παραμένει στο “New Moon”, το κεφάλαιο με το καλύτερο άνοιγμα στους κινηματογράφους από όλη τη σειρά. Η επιτυχία του βιβλίου της Stephenie Meyer ήταν αναπάντεχη μιας και οι κριτικοί δεν το υποδέχθηκαν με τα  καλύτερα λόγια. Η μεταφορά δε σε ταινία ήταν η αρχή μιας αλλόκοτης μανίας από τους νέους –σε ηλικία- «φανς» προς ένα σκοτεινό και μυστηριώδη κόσμο. Βαμπίρ, εναντίων λυκανθρώπων, ο αγνός και ανυπέρβλητος έρωτας ανάμεσα στο σαγηνευτικό βρυκόλακα και τη μελαγχολική έφηβη, θεαματικές μάχες αλλά και η προβολή αξιών όπως η οικογένεια και η φιλία, συνυπάρχουν σε όλες τις ταινίες του “Twilight”. Αν και δεν πρόκειται για αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προδοκίες των παραγωγών. Ομολογουμένως, η συνταγή είχε όλες τις προδιαγραφές να γίνει πετυχημένη και φυσικά έγινε. Ο Edward και η Bella αποχαιρετούν τώρα το πιστό κοινό τους με ένα επικό φινάλε που αποθεώνει την αιωνιότητα της αληθινής αγάπης.

Όσο για το “Skyfall”, την ταινία που ύμνησαν οι κριτικοί πριν καν βγει στους κινηματογράφους, έφτασε στην κορυφή των box offices ικανοποιώντας τη Sony Pictures όσο ποτέ. Ο καλύτερος –εισπρακτικά- “James Bond”, έφτασε το αστρονομικό ποσό των 669 εκατομμυρίων δολαρίων και ο επόμενος στόχος είναι να αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι τα Χριστούγεννα, στόχος που πλέον δε μοιάζει ανέφικτος. Ο Daniel Craig, o Javier Bardem και η Judi Dench κέρδισαν κοινό και κριτικούς στην άρτια σκηνοθετική απόπειρα του Sam Mendes και οι οπαδοί του δημοφιλούς χαρακτήρα μιλούν για μια από τις καλύτερες σκιαγραφήσεις του στην ιστορία του.

Η βιογραφία του Abraham Lincoln δια χειρός Steven Spielberg είναι η ταινία που έφτασε στην τρίτη θέση των ταμείων, φτάνοντας τα 21 εκατομμύρια δολάρια ήδη παρά το γεγονός ότι προβλήθηκε σε πολύ λιγότερους κινηματογράφους από τις άλλες δύο προαναφερθείσες ταινίες. Ο Daniel Day –Lewis, φαίνεται πως θα είναι ένα σοβαρό στοίχημα για τα φετινά Oscars. Η υποψηφιότητα του είναι πάντως σίγουρη.  Άλλωστε, η Ακαδημία έχει μια προτίμηση στα προφίλ πολιτικών προσώπων. Αν και η φωνή του ταλαντούχου Lewis στην ταινία δίχασε τους κριτικούς, έγραψαν ότι δεν είναι ένα παραδοσιακό βιογραφικό δράμα, αλλά μια ενδιαφέρουσα και δυνατή απεικόνιση του 16ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα