Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν… τις ρίζες μας‏

Στο συνέδριο της Αμερικάνικής Αστρονομικής Εταιρίας, η μια σημαντική ανακάλυψη διαδέχεται την άλλη καθώς ανακοινώθηκε ότι ανακαλύφθηκαν ο μεγαλύτερος σπειροειδής γαλαξίας, το αρχαιότερο και μακρινότερο άστρο καθώς και η μεγαλύτερη δομή στο σύμπαν που αποτελείται από μια τεράστια ομάδα κβάζαρ!

Σύμφωνα με το BBC, η ανακάλυψη του μεγαλύτερου σπειροειδούς γαλαξία, έγινε από Βραζιλιάνους, Χιλιανούς και Αμερικάνους ερευνητές, με την βοήθεια του υπέρυθρου διαστημικού τηλεσκοπίου Galex της NASA.

Σύμφωνα

με τις νέες έρευνες, ο Γαλαξίας NGC 6872, είναι πενταπλάσιος από τον δικό μας καθώς έχει διάμετρο πάνω από 522.00 έτη φωτός, στην κατεύθυνση του νότιου αστερισμού του Τάω, που είναι σε απόσταση 212 εκατ. έτη φωτός από την Γη. Ωστόσο ο εν λόγω γαλαξίας ήταν γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι ήταν από τους μεγαλύτερους που έχουν ποτέ βρεθεί, αλλά οι νέοι υπολογισμοί δείχνουν ότι στην πραγματικότητα είναι ο μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με το «Nature», οι αμερικάνοι αστρονόμοι του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, ανακάλυψαν τον «μαθουσάλα» των άστρων, που έχει ηλικία 13,2 δισεκατομμυρίων ετών, που σχηματίστηκε λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη»(Μπιγκ Μπανγκ).

Το άστρο με την ονομασία HD 140283 βρίσκεται 186 έτη φωτός από την Γη και μελετάται έδω και έναν αιώνα, όμως μόνο τώρα ανακαλύφθηκε η ηλικία του, ενώ αποτελείται αποκλειστικά από υδρογόνο και ήλιο.

Η διεθνής ομάδα αστρονόμων,του βρετανικού πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, ανακάλυψε τη μεγαλύτερη γνωστή δομή στο σύμπαν. Πρόκειται για μια γιγάντια ομάδα κβάζαρ (ενεργών γαλαξιακών πυρήνων), τόσο μεγάλη που ένα διαστημόπλοιο με την ταχύτητα του φωτός θα χρειαζόταν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια για να τη διασχίσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα