Οι Βαυαροί (CSU) βρήκαν νέο “θύμα” μετά την Ελλάδα

Η εμμονή του CSU, κομματικού συμμάχου της Καγκελαρίου Angela Merkel, στην επιβολή μέτρων λιτότητας φαίνεται ότι δεν περιορίζεται στην περίπτωση της Ελλάδας. Και ενώ οι γνωστές δηλώσεις για την χώρα μας μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Μόναχο και την διαφαινόμενη εξομάλυνση των σχέσεων δεν έχουν ακόμα αναζωπυρωθεί, επόμενος στόχος

του Μονάχου φαίνεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο προγραμματικό έγγραφο του κόμματος που θα παρουσιασθεί κατά τη συνεδρίασή του στο Kreuth λοιπόν, προτείνεται η δραστική περικοπή του διοικητικού και μισθολογικού κόστους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η μείωση στο μισό του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την πρόταση αυτή δικαιολόγησε η υποψήφιος του CSU για τις εκλογές στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας, Gerda Hasselfeldt, λέγοντας ότι είναι αδύνατο η Ε.Ε. να μην ακολουθήσει τις δικές της επιτάσσεις προς τα κράτη – μέλη, κατά τις οποίες αυτά θα πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τους υπέρογκους μισθούς των υπαλλήλων της, ένα έκτο των οποίων αμείβεται με περισσότερα από 120.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, ως προς την σμίκρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτή θα οδηγούσε, κατά τους ιθύνοντες του CSU, σε αποτελεσματικότερη λειτουργία της και επικέντρωσή της στα θέματα ουσίας. Ταυτόχρονα όμως, το ισχυρό κόμμα της Βαυαρίας δεν επιθυμεί την ισότιμη εναλλάξ εκπροσώπηση όλων των κρατών, αλλά τον συνυπολογισμό και του πληθυσμιακού μεγέθους, με άλλα λόγια, την προσμέτρηση του γεγονότος ότι ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., η Γερμανία έχει τους περισσότερους κατοίκους…

Keywords
Τυχαία Θέματα