Παπαδήμος: Δεν γνώριζα τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Λουκάς Παπαδήμος με υπόμνημα που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ενημερωθεί, κατά τη θητεία του ως πρωθυπουργός, για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ και γι’ αυτό το λόγο δεν έχει καμία ευθύνη γι’ αυτήν την υπόθεση.

Αναλυτικά ο κ. Παπαδήμος πληροφορεί τη Βουλή

ότι:

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργού ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης «λίστας Λαγκάρντ», ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται με την υπόθεση αυτή.

Επίσης το όλο θέμα δεν είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση του πληροφορίες από καμία πηγή για τη «λίστα Λαγκάρντ», ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.

«Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να αιτιολογούν εκ μέρους μου τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκαρντ» τονίζει στο υπόμνημά του ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος καταλήγει επισημαίνοντας πως «με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα