Πινακίδες με… θερμιδομετρητές στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

Σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει το βάδισμα και να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα μέσα στην πόλη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τοποθετήσει ειδικές πινακίδες αναγραφής απόστασης βαδίσματος σε 100 επιλεγμένα, πολυσύχναστα σημεία της Θεσσαλονίκης στα οποία καταγράφεται μεγάλη διέλευση πεζών.

Με αυτό τον τρόπο οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να μεταβούν από ένα σημείο της

πόλης σε κάποιο άλλο με τα πόδια θα γνωρίζουν, χάρη στις ειδικές πινακίδες -τόξα, πόσα χιλιόμετρα περπάτημα απαιτούνται αλλά και την ώρα που θα διαρκέσει η διαδρομή. Επιπλέον, θα αναγράφονται οι θερμίδες που θα καταναλώνονται αν πρόκειται για ανηφορική διαδρομή, αλλά και ο χρόνος που απαιτείται για τη μετακίνηση εάν κάποιος διαθέτει ποδήλατο.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης δήλωσε: «Η πόλη πρέπει να σχεδιάζεται για τους ανθρώπους. Ο σεβασμός στους πεζούς είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνουμε τις πόλεις μας ζωντανές, ασφαλείς, βιώσιμες και υγιείς», ενώ πρόσθεσε πως «όταν τηρούμε την ταχύτητα του βαδίσματος των τεσσάρων έως πέντε χιλιομέτρων την ώρα, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής».

Το έργο αυτό περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013 και έχει προϋπολογισμό 55.000 ευρώ. Συγχρηματοδοτείται κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Θεσσαλονίκης» και κατά 30% από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα