Ποιά η πρώτη προτεραιότητα της ευρωζώνης για τη Λαγκάρντ

Σε συνδιάσκεψη στο Παρίσι η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde αναφέρθηκε σήμερα στην κρίση του ευρώ και εξέφρασε την άποψη ότι πρώτη προτεραιότητα των ηγετών της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι η σύσταση της τραπεζικής ένωσης.

«Η τραπεζική ένωση, με την εξουσία να επιτηρεί όλες τις τράπεζες στην ευρωζώνη, ακολουθούμενη από στενότερο δημοσιονομικό συντονισμό, θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα», είπε η Lagarde εν προκειμένω στους παρευρισκόμενους αξιωματούχους.

«Η οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη είναι ακόμα εύθραυστη και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν έναν συνετό ρυθμό δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να αποφευχθεί η κατακρήμνιση της ανάπτυξης», προσέθεσε.

Θυμίζουμε ότι η τραπεζική ένωση αποτελεί αντικείμενο της διμερούς Συνόδου του Eurogroup, η οποία είναι προγραμματισμένη να λάβει χώρα την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, με «τιτίβισμά» του, εξέφρασε την άποψη ότι συμφωνία για την τραπεζική ένωση δεν θα καταστεί την επόμενη εβδομάδα δυνατή.

Keywords
Τυχαία Θέματα