Σκότωσαν άνεργο για πλάκα. Και καταδικάστηκαν

Καταδικάστηκαν τα τρία αγόρια από το Λίβερπουλ, ηλικίας 17, 14 και 14, που τον περασμένο Αύγουστο επιτέθηκαν στον 53χρονο άστεγο και αλκοολικό Κέβιν Μπένετ και τον σκότωσαν «για πλάκα».

Ο άτυχος άνδρας κοιμόταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο Λίβερπουλ, όταν τα δύο αδέρφια, ο 17χρονος Κόνορ και ο 14χρονος Μπράντον Ντόραν, μαζί με τον 14χρονο φίλο τους Σάιμον Έβανς πέρασαν από το σημείο.

Σύμφωνα με το Channel 4, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια φέρεται να είπε στον Σάιμον Έβανς: «Στοιχηματίζω πως

δεν έχεις τα κότσια να τον καθαρίσεις». Ο νεότερος αδελφός δεν συμμετείχε, παρακολουθούσε όμως αμέτοχος τη σκηνή και κρατούσε τσίλιες. Μετά από αρκετά χτυπήματα, ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και σοβαρές βλάβες και υπέκυψε στα τραύματά του έξι μέρες μετά.

Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία του 14χρονου Σάιμον: «Άρχισα να τον κλωτσάω, του έριξα μια γερή κι αυτός πέθανε».
Και τα τρία αγόρια καταδικάστηκαν. Ο 17χρονος, που θεωρείται ο αρχηγός της ομάδας, καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, ο Σάιμον Έβανς σε 8, ενώ ο νεότερος αδελφός σε 6 χρόνια. Επίσης καταδικάστηκε σε 30 μήνες φυλάκιση και τη μητέρα των αγοριών, καθώς παρείχε ψεύτικο άλλοθι στους δύο γιους της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρίτος γιος της οικογένειας είναι ισόβια στη φυλακή για φόνο, ενώ ο τέταρτος γιος καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση επειδή τραβούσε με την κάμερα σκηνές από τη δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα