Σπάσατε το ρόδι;

Ελπίζω να το σπάσατε. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, απλά για να είναι αυτή η χρονιά πολύ καλύτερη της προηγούμενης. Το σπάσιμο του ροδιού, λόγω των πολλών σπόρων του, παραπέμπει στην ευχή για πολλαπλασιασμό των αγαθών. Θα μου πείτε, εξαρτάται από εμάς; Τί να σας πω! Ας βάλει ο Θεός το χέρι του.

Το 2013 ξεκινάει στο ίδιο μοτίβο με το 2012. Με το ενιαίο μισθολόγιο, με περικοπές, μετατάξεις,

«διαγγέλματα» πάταξης της φοροδιαφυγής, «φοροσαφάρι» για τους …έχοντες, ευχολόγια και μεγάλα λόγια περί αντιστροφής του κλίματος, στο κλείσιμο της χρονιάς, ανάπτυξης, επενδύσεων και περιορισμού της ανεργίας. Ξανακούσαμε και το προεκλογικό «…να αποκαταστήσουμε τις αδικίες…». Χορτάσαμε πάλι λόγια!

Ο σοφός λαός λέει: «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλα λόγια μη λες»!

Καλύτερα να κοιτάξει ο καθένας μας να διαφυλάξει την περιουσία του, να περιφρουρήσει την οικογένειά του και να οραματιστεί το ρεαλιστικό μέλλον του με τα μέσα που διαθέτει από μόνος του. Ας μην επενδύει στις πλάτες κανενός. Προγραμματισμό, μακροχρόνιο, η νέα χρονιά δεν σηκώνει. Μικρούς υλοποιήσιμους στόχους, χωρίς μεγαλόπνοα και δαπανηρά σχέδια. Γνωρίζοντας ότι η άποψη μου δέχεται αντίλογο, θα πω απλά ότι η φυγή στο εξωτερικό δεν είναι η λύση. Τουλάχιστον όχι με πανικό ή άτακτη φυγή. Θα πρέπει να διασφαλιστούν τα εχέγγεια της διαβίωσης στο εξωτερικό. Αν μάλιστα υπάρχει και οικογένεια από πίσω, το ρίσκο και η απόφαση είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Δεν είμαι σίγουρος αν έχουμε πιάσει «πάτο» ή έχει ακόμα πιο κάτω. Κανείς δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του για το πότε θα αρχίσει αυτή η περιβόητη ανάκαμψη. Εκείνο που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να παλεύουμε. Να αγωνιζόμαστε. Για τον «άρτο τον επιούσιο», για τα παιδιά μας, για εμάς τους ίδιους. Σε πνεύμα συνεργασίας, με μικρές ομάδες μέσα στην κοινωνία ή σε κάθε μορφή δραστηριότητάς μας. Προσπαθώντας να καθορίσουμε τις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθούμε. Δίνοντας όραμα και κάνοντας όνειρα.

Η αισιοδοξία είναι το μοναδικό όπλο που μας απέμεινε. Αρχή της νέας χρονιάς. Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί για να πάρουμε μια βαθειά ανάσα, να ανασκουμπωθούμε και με ένα χαμόγελο να ξεκινήσουμε με όρεξη για το νέο, το ξεχωριστό, που θα ξεπροβάλει. Το σημαντικότερο; Η υγεία! Παντού! Σε κάθε τομέα! Αν είσαι υγιής, είσαι ικανός για όλα!

Keywords
Τυχαία Θέματα