Στα ύψη οι καρδιακές προσβολές λόγω κρίσης στην Ελλάδα!

Τα ποσοστά καρδιακών προσβολών στην Ελλάδα έχουν εκτοξευθεί από την έναρξη της κρίσης, ειδικά ανάμεσα σε όσους είναι μεγαλύτεροι από 45 χρονών αλλά και στις γυναίκες, όπως προκύπτει από τα ιατρικά ιστορικά που μελετήθηκαν και παρουσιάσθηκαν κατά το 62ο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας.

Οι συντάκτες του πορίσματος εξέτασαν τους ιατρικούς φακέλους 22.093 ασθενών που εισήχθησαν στο Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Καλαμάτας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι ασθενείς χωρίστηκαν σε

προ και μετά κρίσης.

Οι αναλυτές βρήκαν σημαντική άνοδο των καρδιακών προσβολών μετά την έναρξη της κρίσης: 1.084, συγκρινόμενες με 841. Η αύξηση αυτή παρουσιάσθηκε σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ: 20,8% στις ηλικίες έως 45 ετών, 29,4% στους μεγαλύτερους, 25,7% για τους άνδρες και 39,2% για τις γυναίκες.

Η ακόμα μεγαλύτερη συγκριτική αυτή άνοδος στις καρδιακές προσβολές των γυναικών αποδίδεται στα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας ανάμεσά τους, αλλά και στις αυξημένες οικιακές τους υποχρεώσεις. Σε όλες τις ηλικίες και σε αμφότερα τα φύλα, η ανεργία παίζει τον καθοριστικό ρόλο.

Επίσης, το ίδιο θλιβερή είναι και η διαπίστωση των γιατρών ότι πολλές καρδιακές προσβολές οφείλονται στην αδυναμία των ασθενών να πληρώσουν για τα φάρμακά τους. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να συνεχίσουν την έρευνά τους και να την επεκτείνουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα