Στάινμπρουκ: Μπορούμε και την Καγκελαρία

Ζωντανή εμφάνιση στην δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας πραγματοποίησε απόψε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία, Peer Steinbrück, και ενώ το θρίλερ των εκλογών στην Κάτω Σαξονία καλά κρατεί. Δι’ αυτής ερμήνευσε το σημερινό αποτέλεσμα, ενώ άσκησε και έντονη αυτοκριτική.

Όλα ανοιχτά για την Καγκελαρία θεωρεί πως είναι ο Peer Steinbrück, όπως προκύπτει από

την πολιτική δυναμική που εκφράστηκε σήμερα. Κι αυτό γιατί κρίνει ως απίθανη την είσοδο του FDP στο κοινοβούλιο και εκπεφρασμένη την στήριξη του γερμανικού λαού σε μια συνεργασία SPD – Πρασίνων. Επανέλαβε ότι η μεγάλη πτώση των ποσοστών του CDU της Angela Merkel στην Κάτω Σαξονία συνιστά μια μεγάλη ήττα για το κόμμα της.

Ταυτόχρονα στάθηκε ιδιαίτερα αυτοκριτικός, παρά την ανακούφιση που παραδέχθηκε ότι νιώθει λόγω της διάψευσης, όπως θεωρεί, των καταστροφικών σεναρίων, το τέλος των οποίων προέβλεπε την άμεση αποπομπή του. Ομολόγησε ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία έχει κάνει πολλά λάθη, έχει υποπέσει σε λεκτικές ακρότητες και έχει προχωρήσει σε δηλώσεις που ήταν προκλητικές. Όμως, αν και υποστηρίζει ότι σκοπεύει εφεξής να σκέφτεται περισσότερο όσα λέει, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει την πρόθεση να γίνει ηθοποιός και θα επικεντρωθεί στα πραγματικά προβλήματα του λαού, όπως την δίκαιη αμοιβή και την ισότητά της ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες.

Τέλος, τόνισε ότι έχει επίγνωση του μεγέθους του κόμματος του οποίου ηγείται και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα