Στάινμπρουκ: Ομάδα αγγουριών η γερμανική κυβέρνηση!

Σφοδρή επίθεση κατά της Καγκελαρίου Angela Merkel και της κυβέρνησής της εξαπέλυσε σήμερα από το συλλαλητήριο των Σοσιαλδημοκρατών στο Vilshofen ο υποψήφιός τους για την Καγκελαρία Peer Steinbrück.

Στην ομιλία του μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους, ο Steinbrück ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται να συγκυβερνήσει εκ νέου με την Angela Merkel και το CDU

και προσδιόρισε ως αποκλειστικό στόχο του την εκθρόνισή της.

Η Καγκελάριος, υποστήριξε, αναδείχθηκε στα χρόνια του Μεγάλου Συνασπισμού μόνο χάρη στους υπουργούς που προέρχονταν από τους Σοσιαλδημοκράτες, παραπέμποντας προφανώς, μεταξύ άλλων, στον ίδιο, ο οποίος διατέλεσε τότε υπουργός οικονομικών.

Σήμερα, υπό τον συνασπισμό των CDU/CSU και FDP, δρα αντίθετα μια «ομάδα αγγουριών», όπως την χαρακτήρισε ο Steinbrück, μην παραλείποντας, στα πλαίσια των αιχμηρών αυτών σχολίων, να καταφερθεί και κατά του Horst Seehofer, Πρωθυπουργού του κρατιδίου της Βαυαρίας και αρχηγού του CSU.

Η Angela Merkel δεν θα πρέπει πάντως να στενοχωρήθηκε και ιδιαίτερα από τις δηλώσεις του μεγαλύτερου αντιπάλου της, αφού την ημέρα της είχε προλάβει να φτιάξει δημοσκόπηση που κατέγραψε άνοδο δύο μονάδων για το κόμμα της, παρά την πρόσφατη παραίτηση της «λογοκλόπου» υπουργού παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα