Στάινμπρουκ: Στην Ιταλία κέρδισαν δυο κλόουν!

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία Peer Steinbrück είναι γνωστό ότι δεν μετράει τα λόγια του με τη ζυγαριά. Για να περάσει το μήνυμά του ή απλώς λόγω αδυναμίας προσαρμογής στην στιλιζαρισμένη διπλωματική γλώσσα δεν παραλείπει συχνά να χρησιμοποιεί και ακραίες εκφράσεις. Έτσι και χθες το βράδυ στα πλαίσια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Πότσνταμ, όταν και δεν δίστασε να αποκαλέσει τους νικητές των εκλογών στην Ιταλία «κλόουν».

Ο Steinbrück λοιπόν, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία,

ξεκίνησε από την πιο μετριοπαθή εκτίμηση ότι αυτό «είναι πιθανό να συμβάλλει στην δημιουργία μεγαλύτερου προβλήματος στην ευρωζώνη». Για να τονίσει την δυσαρέσκειά του αυτή προχώρησε και στο σχόλιο ότι «μέχρι ενός ορισμένου σημείου είμαι εξοργισμένος που κέρδισαν δυο κλόουν». Οι παραπομπές προς τον επανακάμψαντα πρώην Πρωθυπουργό Silvio Berlusconi και τον εξ επαγγέλματος κωμικό Beppe Grillo ήταν σαφείς. «Η εντύπωσή μου είναι ότι κέρδισαν δυο λαϊκιστές», προσέθεσε ακόμα.

Με κάτι τέτοιες δηλώσεις ο υποψήφιος του SPD συγκεντρώνει το δημοσιογραφικό και όχι μόνο ενδιαφέρον, χάνει όμως στις προτιμήσεις των εγχώριων ψηφοφόρων, οι οποίοι δεν πριμοδοτούν, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις, τον ασυγκράτητο λόγο του.

Keywords
Τυχαία Θέματα