Στο κυνήγι των γυναικών ο Στάινμπρουκ!

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία και κύριος αντίπαλος της Angela Merkel για την ίδια θέση, Peer Steinbrück, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα στην ικανοποίηση των φιλοδοξιών του. Μπορεί να είναι πνευματώδης, ίσως ιδιοφυής, μπορεί οι πολιτικές του εκτιμήσεις για το φλέγον θέμα της κρίσης να δικαιώνονται στο πέρασμα του χρόνου, όμως παρόλα αυτά δεν είναι αρκετά συμπαθής, ιδιαίτερο στο γυναικείο φύλο. Το χαμόγελό του δεν σχηματίζεται τόσο συχνά και τόσο

πηγαία όσο αυτό της νυν Καγκελαρίου, ενώ δυσκολεύεται να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους με τις γλωσσικές του επινοήσεις και την δυσκολία του να τιθασεύσει τον ειρωνικό του τόνο.

Δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι γενικότερα και οι γυναίκες ειδικότερα λαμβάνουν όλα τα τελευταία αυτά αρνητικά πολύ σοβαρά υπόψη τους, οι Γερμανοί δημοσκόποι συντονίζουν την «επιχείρηση – γυναίκες» του Steinbrück.

Μετά το συνέδριο του SPD, το οποίο τον έχρισε και επισήμως, με συντριπτική πλειοψηφία, υποψήφιο του κόμματος για την καγκελαρία, ο Peer Steinbrück, εμφανιζόμενος στη δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας και στο σόου του Reinhold Beckmann, προσπάθησε να θέσει το σχέδιο σε εφαρμογή.

Γελαστός και προσιτός όσο ποτέ, προσωπικός αγώνας καταπίεσης απέναντι στα πηγαία ευφυολογήματα και τους λεκτικούς ακροβατισμούς, χαλαρός και ψύχραιμος με την ελπίδα της γυναικείας ανταπόκρισης. Ερωτώμενος πάντως για το εάν αναγνωρίζει χαρίσματα στην αντίπαλό του, απέφυγε να επαινέσει περαιτέρω, κάτι που τόνισε όμως, ότι έχει πράξει επαρκώς κατά το παρελθόν. Προκαλούμενος ωστόσο, να προσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα επιτεθεί στην κοσμαγάπητη Angela Merkel, ο Steinbrück, απεκδυόμενος του μανδύα «ταυρομάχου» που τον συνοδεύει συνήθως και ακολουθώντας την σχεδιασμένη από τους δημοσκόπους τακτική, απέφυγε την μετωπική σύγκρουση και μίλησε για την ανάγκη συναινέσεων, αλλά και την απέχθεια του λαού προς άσκοπες κόντρες.

Απομένει για τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο, όπως και για τον υπόλοιπο κόσμο να εξετάσει τα πραγματικά αποτελέσματα αυτής της νέας, πιο «light» εκδοχής του Peer Steinbrück. Η γερμανική κοινή γνώμη φέρεται πάντως να έχει λάβει ήδη την απόφασή της για τις επερχόμενες εκλογές. Και, δυστυχώς, για το SPD, αλλά και για την Ελλάδα μάλλον, ο ρόλος που επιφυλάσσει για τον ευφυή Steinbrück δεν αναμένεται να είναι πρωταγωνιστικός …

Keywords
Τυχαία Θέματα