Στο πλευρό των νέων για τη μείωση των εισιτηρίων ο Αυγενάκης

Τα τελευταία χρόνια στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών έχουν προκύψει μια σειρά αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων καθιστώντας έτσι τις μετακινήσεις ιδιαίτερα υψηλού κόστους υπηρεσίες.

Στο πλευρό των νέων τάσσεται ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς  διεκδικεί με συντονισμένες παρεμβάσεις του την επιπλέον μείωση στις τιμές των εισιτηρίων σε όλες τις συγκοινωνίες

για τους δοκιμαζόμενους νέους, ανέργους και φοιτητές.

«Είναι πολύ σημαντικό να ελαφρυνθούν οι ενεργοί φοιτητές και οι οικογένειές τους, που στερούνται για να λάβουν τα παιδιά τους πανεπιστημιακή εκπαίδευση», αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο κ. Αυγενάκης.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου, συναντήθηκε εχθές με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Βουλγαράκη αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους καθώς και το μείζον θέμα της μείωσης των εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών για τους ανέργους.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η Κοινοβουλευτική παρέμβαση του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μια εβδομάδα πριν. Στην συνάντηση συζητήθηκε η παροχή μειωμένων και δωρεάν υπηρεσιών από τις Αστικές Συγκοινωνίες για τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Συγκεκριμένα για τα Α.Μ.Ε.Α., η Ομοσπονδία ζήτησε να ανανεώσει άμεσα τη σύμβαση με το Υπουργείο, όπως γίνεται κάθε χρόνο ώστε να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν.

Μετά την συζήτηση ο Υφυπουργός εργασίας κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «υπάρχει σχεδιασμός για ένα ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας το οποίο θα “ακουμπά” σε κοινοτικά κονδύλια».

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ιδιοκτητών αστικών λεωφορείων για το θέμα της στήριξης των νέων, που είτε φοιτούν είτε είναι άνεργοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα