Στουρνάρας: Έχω… κόλαση μπροστά μου (για έναν χρόνο)

(Photo: Eurokinissi)

Με δηλώσεις του στον Γιώργο Παπαχρήστο των “Νέων”, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, και τον εμφανίζουν να συμμετέχει σε σενάρια για την ανασυγκρότηση του πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς.

“Αυτός που τα υπονοεί ή τα διακινεί, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχω ούτε χρόνο ούτε διάθεση να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Θα πρέπει επίσης να ξέρει ότι κοιμάμαι

τρείς ώρες την ημέρα. Άρα, σε τί ζυμώσεις να μετάσχω, και γιατί; Αρκεί να πω ότι με τον Φλωρίδη, ο οποίος είναι πολύ καλός μου φίλος, έχω να συναντηθώ σχεδόν έναν χρόνο. Πλάκα μου κάνουν;

Έχω τέτοια κόλαση μπροστά μου για έναν χρόνο, που ούτε καν με απασχολεί το ενδεχόμενο εμπλοκής στην πολιτική. Δεν υπάρχει για μένα, δεν το βλέπω”, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας στον Γιώργο Παπαχρήστο.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ακόμη ότι δέχεται πιέσεις για δημοσιονομική χαλάρωση, ενώ προανήγγειλε το όποιο νέο “κούρεμα” υπάρξει για το ελληνικό χρέος, το 2014.

“Το πράγμα πάει καλά, όχι όμως καλύτερα από ό, τι περιμέναμε. Αν ξεκινήσει λοιπόν τώρα μια ιστορία χαλάρωσης και ικανοποίησης αιτημάτων, χαθήκαμε. Το στοίχημα θα κριθεί στο τέλος του χρόνου. Εκεί θα φανεί αν υπάρχει σοβαρό πρωτογενές πλεόνασμα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε νέο κούρεμα του χρέους μέσα στο 2014.

Αυτή τη στιγμή δέχομαι πιέσεις από τους πάντες, υπουργούς και βουλευτές. Οι υπουργοί θέλουν αύξηση δαπανών για τα υπουργεία τους. Οι βουλευτές μου φέρνουν τροπολογίες για την ικανοποίηση αιτημάτων διαφόρων κοινωνικών ομάδων. Αλλά δεν γίνεται. Δεν μπορώ να δεχθώ τίποτα. Οποιαδήποτε χαλάρωση τώρα, θα μας φέρει πολύ πίσω”, παραδέχθηκε με νόημα ο Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα