Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα, όπως τα “βλέπει” η Guardian

Μέρος της καθημερινότητας μας έχουν γίνει πλέον οι ειδήσεις για δηλώσεις και δημοσιεύσεις του διεθνή Τύπου, σχετικά με την δυσχερή κατάσταση στη χώρα  μας. Στα πλαίσια αυτά η βρετανική εφημερίδα Guardian, σε δημοσίευμα της περιγράφει την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και φιλοξενεί δηλώσεις του δημάρχου Αθηνών,

Γιώργου Καμίνη, σύμφωνα με τον οποίο: «Φέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν είναι θεαματικές ούτε βασίζονται στην απερίσκεπτη σπατάλη. Στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων διατίθεται μονάχα το 1/10 του προϋπολογισμού που διατίθετο τις προηγούμενες χρονιές».

Με βάση αυτά, η εφημερίδα στο δημοσίευμα της σκιαγραφεί την γιορτινή ατμόσφαιρα στην ελληνική πρωτεύουσα. «Όταν έχεις χρεοκοπήσει, είσαι αναγκασμένος να κάνεις Χριστούγεννα με ό, τι διαθέτεις. Και αυτό ακριβώς ισχύει για την Ελλάδα, η οποία διψάει για ρευστό στη χειρότερη φάση της οικονομικής κρίσης της, μόλις μερικά χρόνια μετά τη γεμάτη δόξα ανέγερση του ψηλότερου χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ευρώπη», όπως εκτιμά. Αναφέρει επίσης πως στην Αθήνα των σχεδόν 6 εκατομμυρίων κατοίκων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι βυθισμένο στην φτώχεια και την ανεργία, το βάρος πλέον πέφτει στη βοήθεια των φτωχών και νεόπτωχων που αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, λοιπόν, οι Αθηναίοι ωθούνται να ανακαλύψουν το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, ζώντας σε μια πόλη που μετά βίας πληρώνει τους λογαριασμούς της και στην οποία επομένως οι στολισμοί ανήκουν στο παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα